Training Persoonlijk Energiemanagement

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Chantalle Weemaes
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Persoonlijk Energiemanagement

TopState Trainingen
Logo van TopState Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,5 TopState Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 31 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor Training Persoonlijk Energiemanagement
Gebaseerd op 30 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Elmer Sonnevijlle
starstarstarstarstar
Elmer Sonnevijlle
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Deze TopState training heeft me geleerd (weer) te luisteren naar mijn lichaam en het niveau van stresshormonen te signaleren. Het helpt me alert te zijn op dure breinprogramma's en daar duurzame verandering in door te voeren." - 15-11-2023 10:26

"Deze TopState training heeft me geleerd (weer) te luisteren naar mijn lichaam en het niveau van stresshormonen te signaleren. Het helpt me a… alles lezen - 15-11-2023 10:26

Startdata en plaatsen

placeEindhoven/online
8 mrt. 2024 tot 4 okt. 2024
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 8 maart 2024, 08:30-11:30, Eindhoven, Traiining met ontbijt
event 22 maart 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 5 april 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 19 april 2024, 09:00-11:30, Eindhoven, Training
event 10 mei 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 24 mei 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 7 juni 2024, 09:00-11:30, Eindhoven, Training
event 21 juni 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 5 juli 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 23 augustus 2024, 09:00-11:30, Eindhoven, Training
event 6 september 2024, 09:00-11:30, Eindhoven, Training
event 20 september 2024, 10:00-11:30, Online, Live Q&A
event 4 oktober 2024, 09:00-13:00, Eindhoven, Training + lunch

Beschrijving

Persoonlijk energiemanagement voor professionals

Leer hoe je met energiemanagement de controle krijgt over jouw beschikbare energie en geef je vitaliteit, prestaties en werkgeluk een boost.

In het kort

In deze training leer je jouw energie in twaalf stappen optimaal te managen. Je koppelt de wetenschap van onze biochemische systemen en ons brein aan de dagelijkse praktijk en leert deze energiesystemen met verschillende tools aan te sturen. Je wordt daarmee zelfsturend in je energiemanagement en krijgt controle over je fysieke en mentale capaciteiten. Met dit stuur in handen bezit jij een growth mindset waarmee vitaliteit, focus en energie geen toevallige factoren meer zijn, maar een inger…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Persoonlijk energiemanagement voor professionals

Leer hoe je met energiemanagement de controle krijgt over jouw beschikbare energie en geef je vitaliteit, prestaties en werkgeluk een boost.

In het kort

In deze training leer je jouw energie in twaalf stappen optimaal te managen. Je koppelt de wetenschap van onze biochemische systemen en ons brein aan de dagelijkse praktijk en leert deze energiesystemen met verschillende tools aan te sturen. Je wordt daarmee zelfsturend in je energiemanagement en krijgt controle over je fysieke en mentale capaciteiten. Met dit stuur in handen bezit jij een growth mindset waarmee vitaliteit, focus en energie geen toevallige factoren meer zijn, maar een ingeregeld systeem waar je daadwerkelijk controle over hebt.

Inhoud

De training Energiemanagement geeft je de theoretische en praktische basis van persoonlijk energiemanagement. Je gaat aan de slag met de 12 stappen uit de TopState methodiek waarmee jij je energievoorraad vergroot en je brein optimaal leert aansturen.

Je gaat ervaren dat vitaal leiderschap je mentale veerkracht en focus vergroot, dat presteren ineens gemakkelijker wordt en gewenste doelen een stuk dichterbij komen.

Voorafgaand vindt er een online intake en een psycho-fysiologische meting plaats. Ook vul je een (online) vragenlijst in. Zo bepalen we jouw individuele startpositie en stemmen we de training optimaal op jouw behoefte af. Na de training worden jouw geboekte resultaten duidelijk zichtbaar met het afnemen van dezelfde vragenlijst. Naast het cursusmateriaal krijg je toegang tot onze online leeromgeving met veel verdiepende informatie.

Het studieprogramma bestaat onder meer uit:

  • De werking en wetmatigheden achter persoonlijke energie gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • Hoe jij je brein- en de biochemieprocessen zelf optimaal kunt aansturen.
  • Oefeningen en tools om jouw energie, focus en mind te managen.
  • Talrijke voorbeelden uit het dagelijks leven van personen die energiemanagement succesvol in de praktijk hebben gebracht en wat jij daarvan kunt leren.
  • Succesprogramma’s in je brein gaan installeren.
  • De  training wordt ondersteund met een online leeromgeving , een intake met psycho-fysiologische meting en online vragenlijsten.

Waarom deze training?

We leven in een drukke tijd waarin veel veranderingen plaatsvinden. Hoe zorg je er dan voor dat je de hele dag energiek, gefocust en geconcentreerd blijft? Hoe zorg je het beste voor je fysieke en mentale gezondheid, hoe houd je werk en privÈ goed gescheiden en laat je ook het werk op tijd weer los? Wil jij weten hoe je optimaal en met plezier kunt functioneren in deze uitdagende tijden? Energiemanagement is de sleutel om tot dit succes te komen. Door grip te krijgen op de systemen die voor jouw energie zorgen, krijg je controle op je welbevinden, je prestaties en kun je groeien in jouw hoeveelheid energie en succes.

Voor wie is deze training?

Topsporters en topondernemers hebben een ding gemeenschappelijk, ze hebben altijd voldoende energie. Zij weten dat energie het fundament is om een gelukkig, vitaal en productief leven te leiden en investeren daarom in persoonlijk leiderschap. Eigenlijk zou iedereen dat moeten doen die optimaal wilt leven en werken. Wil jij weer voldoende energie tot je beschikking hebben of ben je op zoek naar jouw next level om echt elke dag ten volle te kunnen benutten? Train dan jouw energiemanagement en vergroot je veerkracht en vitaliteit om het maximale uit jouw dagelijks leven te halen.

Resultaat

Na de training heb je de kennis en ervaring in hoe energiemanagement precies werkt. Met de succesvolle veranderingen die je teweeg hebt gebracht zijn jouw vitaliteit en veerkracht sterk vergroot. Je slaapt goed, hebt meer energie, ervaart een toegenomen concentratie en stress gerelateerde ongemakken zijn opgelost. Voor optimale prestaties zet jij jezelf keer op keer in de ideale fysieke en mentale staat.

Trainingsprogramma

Energiemanagement met de TopState methodiek

De training Energiemanagement bestaat uit 13 trainingen van 2,5 uur die om de week plaatsvinden en blended wordt gegeven. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

Training 1 – Biochemie, hoe werkt het?

In dit eerste deel van de training, maak je kennis met elkaar tijdens een lekker ontbijt. Je ontdekt de werking van ons biochemische systeem, leert de belangrijkste actiehormonen kennen en krijgt na deze training een andere kijk op stress.

Training 2 – Wat als je biochemie ontregeld is?

In deze sessie gaan we in op de gevolgen van een ontregeld biochemisch systeem. Je krijgt inzicht in hoe je jouw persoonlijke psycho-fysiologische meting moet interpreteren. Uit de voorbeelden wordt duidelijk dat onze biochemie niet altijd optimaal reageert. Je gaat zien wat een onhandige aansturing inhoudt en welke eerste herstelstappen je kunt inzetten.

Training 3 – Hoe optimaliseer je de communicatie in je lichaam?

Voor een goed energiemanagement heb je een optimaal communicatie systeem nodig in je lichaam. Vandaag duiken we in het daarvoor verantwoordelijke neurogene netwerk. Je leert hoe je dit zelf kunt gaan beÔnvloeden en verbeteren.

Training 4 – Hoe verkrijg je de juiste energieverdeling in je lichaam?

Je energie is niet altijd eerlijk verdeeld in je lichaam. Mentale overlevingssystemen spelen een grote rol bij de verdeling van je energie. Als je weet hoe dit systeem werkt kun je het zelf gaan instellen. Je leert met dit mechanisme te werken en hoe je het in jouw voordeel kan gaan aanpassen.

Training 5 – Op welke manier realiseer je een ideaal biochemie-ritme?

Optimaal werkende biochemische processen zijn afgestemd op natuurlijke bioritmes. In deze training leer je hoe dag- en nachtritmes op elkaar afgesteld zijn en hoe je deze voor jezelf zo kan beïnvloeden dat er een optimale nachtrust ontstaat. Je leert wat de biochemisch beste momenten van de dag zijn om te presteren met de juiste hoeveelheid energie.

Training 6 – Hoe bestuur je het autonome zenuwstelsel?

In deze training kijken we naar de werking van het zelfsturende zenuwstelsel. Je leert dit systeem met verschillende technieken zelf aan te sturen voor meer energie.

Training 7 – Hoe communiceert je brein met je biochemie?

In deze training maken we de overstap naar het brein en ga je zien hoe het brein en de biochemie samenwerken. Je krijgt inzicht in hoe je brein de indrukken van buitenaf verwerkt en wat de invloed is op onze gedragingen en (biochemische) reacties.

Training 8 – Wat zijn de bouwstenen van je brein?

Aan de hand van het TopState model kijk je naar de opbouw en de verbindingen in ons brein. Je leert de signalen vanuit het brein bij jezelf herkennen zodat je deze op het juiste moment kan gaan aanpassen.

Training 9 – Hoe spreek je de taal van jouw brein?

Na deze training ken je de drie talen van je brein en leer je deze talen bij jezelf waar te nemen. Hiermee heb je de code tot je beschikking om zelf gewenste breinverbindingen te gaan maken.

Training 10 en 11- Op welke manieren kun je jouw brein aanpassen?

Naast het begrijpen van de werking, staat in deze training, het aanpassen van je brein centraal. Je leert verschillende technieken waarmee je zelf nieuwe breinverbindingen kunt gaan aanleggen. Je ondervindt welke invloed dit heeft op je vitaliteit, veerkracht en (werk)plezier.

Training 12 – Het complete overzicht van het TopState model

Je hebt na deze training het complete overzicht hoe jij je energie zelf optimaal kunt managen. In deze training worden ook de laatste technieken aangeboden die je ondersteunen bij een sterk en duurzaam energiemanagement.

Training 13 Evaluatie – Aan de slag met energiemanagement

In deze afsluitende sessie gaan we aan de hand van een quiz met verschillende casussen nogmaals door de gehele materie heen. Met veel praktijkvoorbeelden koppelen we het TopState materiaal aan jouw dagelijkse praktijk.

9,5
Gemiddeld cijfer voor Training Persoonlijk Energiemanagement
Gebaseerd op 30 ervaringen
Elmer Sonnevijlle
starstarstarstarstar
Elmer Sonnevijlle
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Deze TopState training heeft me geleerd (weer) te luisteren naar mijn lichaam en het niveau van stresshormonen te signaleren. Het helpt me alert te zijn op dure breinprogramma's en daar duurzame verandering in door te voeren." - 15-11-2023 10:26

"Deze TopState training heeft me geleerd (weer) te luisteren naar mijn lichaam en het niveau van stresshormonen te signaleren. Het helpt me a… alles lezen - 15-11-2023 10:26

Joris W. van Rijn
starstarstarstarstar
Joris W. van Rijn
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"De training van Chantalle is het missende deel van je opvoeding. Je leert het samenspel tussen brein en lichaam begrijpen – en snapt vervolgens ook dat je er invloed op hebt. Met een scala van tools ga je verder op pad." - 15-11-2023 09:54

"De training van Chantalle is het missende deel van je opvoeding. Je leert het samenspel tussen brein en lichaam begrijpen – en snapt vervolg… alles lezen - 15-11-2023 09:54

starstarstarstarstar
van Osch
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Deze training zou iedereen moeten volgen, het brengt je zowel privé als zakelijk zoveel moois. Ik ben weer in mijn lichaam geland, begrijp beter hoe mijn systeem werkt en wanneer het tijd is om op de rem te trappen. Het is een mooie mix van online en fysieke trainingsdagen en Chantalle is een bevlogen trainster die, naast een behoorlijke theoretische basis, zorgt voor voldoende praktijkvoorbeelden." - 08-12-2022 12:48

"Deze training zou iedereen moeten volgen, het brengt je zowel privé als zakelijk zoveel moois. Ik ben weer in mijn lichaam geland, begrijp b… alles lezen - 08-12-2022 12:48

starstarstarstarstar
Esther Knops
Administratief medewerker Sociaal Domein
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Hele interessante en praktische trainingen als je last hebt van druk, heftige emoties en fysieke klachten. Bestaat uit informatie vanuit de nieuwste hersenwetenschappen en krachtige oefenening die je meteen kunt toepassen." - 08-12-2022 11:36

"Hele interessante en praktische trainingen als je last hebt van druk, heftige emoties en fysieke klachten. Bestaat uit informatie vanuit de … alles lezen - 08-12-2022 11:36

Rik van de Sande
starstarstarstarstar_border
Rik van de Sande
Teammanager Buitendienst en Sporthalbeheer
8
Training Persoonlijk Energiemanagement

"In beginsel had ik mijn twijfels, maar gaandeweg leerde ik het systeem kennen en merkte dat het werkt! Chantalle brengt de cursus met veel enthousiasme, en ook de diverse filmpjes in de leeromgeving zorgen ervoor dat je steeds leergieriger wordt. Top cursus!" - 23-05-2022 07:00

"In beginsel had ik mijn twijfels, maar gaandeweg leerde ik het systeem kennen en merkte dat het werkt! Chantalle brengt de cursus met veel e… alles lezen - 23-05-2022 07:00

starstarstarstarstar_half
John Clemens
Databeheerder
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Een echte aanrader!!
Leer in een half jaar je controle over je biochemie over te nemen en sta versteld wat het met je doet! Ontzettend leerzame cursus over hoe je met uiterst simpele methodes je lichaams- en breinenergie in Topstate kunt brengen/houden." - 10-05-2022 12:07

"Een echte aanrader!! Leer in een half jaar je controle over je biochemie over te nemen en sta versteld wat het met je doet! Ontzettend leer… alles lezen - 10-05-2022 12:07

starstarstarstarstar_half
Marij Ummels
Ontwikkelingsmanager SDK Vastgoed BV
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Ik stond altijd aan en heb geleerd weer te ontspannen! Deze training gaf me weer ruimte in mijn brein, verminderde mijn vermoeidheid en stressniveau, maakte me bewust als ik uitstelgedrag vertoonde. Heerlijk om weer meer regie over mijn energieniveau te hebben. Het blijken vele kleine nuttige oefeningen te zijn, die we tijdens de training geleerd hebben en nu het verschil maken. Ik zit nu weer meer aan het stuur van mijn eigen energie-niveau en brein." - 22-07-2021 10:11

"Ik stond altijd aan en heb geleerd weer te ontspannen! Deze training gaf me weer ruimte in mijn brein, verminderde mijn vermoeidheid en stre… alles lezen - 22-07-2021 10:11

Johan De Fraye
starstarstarstarstar
Johan De Fraye
Head of Environmental Affairs
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Laatst heb ik als lid van het peer coaching team bij Signify de training Persoonlijk Energiemanagement gevolgd bij Top State. Het was een intensieve en heel erg leerzame training. Als je de laatste "state-of-the-art" wil kennen van hoe ons dagelijks energieniveau wordt beïnvloed door ons denken en stress, dan is dit een cursus voor jou." - 20-04-2021 07:50

"Laatst heb ik als lid van het peer coaching team bij Signify de training Persoonlijk Energiemanagement gevolgd bij Top State. Het was een in… alles lezen - 20-04-2021 07:50

starstarstarstarstar_half
Martijn Heitbrink
Project Manager
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Deze training is een "need to have". Chantalle houdt een spiegel voor die je veel inzicht geeft in wat en waarom iets (te) veel energie kost. Ze geeft je hiernaast grip op de ongewenste effecten hiervan." - 16-04-2021 08:32

"Deze training is een "need to have". Chantalle houdt een spiegel voor die je veel inzicht geeft in wat en waarom iets (te) veel energie kost… alles lezen - 16-04-2021 08:32

Angela Mutsers
starstarstarstarstar_half
Angela Mutsers
HR Project Officer
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Zeer waardevolle toepassingen, die je in je dagelijks leven kunt gebruiken en ook direct profijt van hebt.
Ondanks dat we alleen bij opening en afsluiting klassikaal bij elkaar zijn geweest, was er geen enkele belemmering bij de online lessen. Top!" - 15-04-2021 12:42

"Zeer waardevolle toepassingen, die je in je dagelijks leven kunt gebruiken en ook direct profijt van hebt. Ondanks dat we alleen bij openin… alles lezen - 15-04-2021 12:42

starstarstarstarstar
Maurice Loosschilder
Head of Sustainability Strategy
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"De TopState training is een super praktische en zeer waardevolle training voor mij geweest. Ik heb antwoorden gekregen op energie vragen die ik al jaren had, maar ook antwoorden op vragen die ik nog niet had. De training heeft me meer rust, een stabieler energie niveau en een hoop praktische kennis opgeleverd." - 15-04-2021 10:51

"De TopState training is een super praktische en zeer waardevolle training voor mij geweest. Ik heb antwoorden gekregen op energie vragen die… alles lezen - 15-04-2021 10:51

starstarstarstarstar
Roger Leenhouts
Controller
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Een echte aanrader! Chantalle neemt je op een boeiende, enthousiaste en erg leuke manier mee in de werking van de biochemie en je brein. Hierbij gebruikmakend van vele vaak ook persoonlijke praktijkvoorbeelden. Het inzicht dat je veel meer invloed hebt op je brein en biochemie is interessant, inspirerend en een echte eye-opener. De vele aangereikte oefeningen en technieken zijn simpel, maar zeer effectief. Zeer waardevolle training!" - 28-10-2020 09:34

"Een echte aanrader! Chantalle neemt je op een boeiende, enthousiaste en erg leuke manier mee in de werking van de biochemie en je brein. Hie… alles lezen - 28-10-2020 09:34

starstarstarstarstar
Rinse Rooker
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"De tijd en de keren training zijn echt nodig om de basis goed te leggen voor het kunnen spelen met je biochemie en software. Chantalle brengt het geheel super, fris, duidelijk en zo enthousiast." - 28-10-2020 07:47

"De tijd en de keren training zijn echt nodig om de basis goed te leggen voor het kunnen spelen met je biochemie en software. Chantalle breng… alles lezen - 28-10-2020 07:47

starstarstarstarstar
Brechje Luijkx
Senior Support Officer
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Super!! Deze training heeft me echt geholpen beter om te gaan met mijn energiemanagement. Veel geleerd over hoe je brein werkt. Nooit geweten dat je zelf aan de knoppen kunt draaien. Had ik dit maar eerder geweten." - 04-08-2020 09:16

"Super!! Deze training heeft me echt geholpen beter om te gaan met mijn energiemanagement. Veel geleerd over hoe je brein werkt. Nooit gewete… alles lezen - 04-08-2020 09:16

rene van doren
starstarstarstarstar_border
rene van doren
Senior technisch consultant
8
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft de controle over zijn mentale en fysieke toestand ‘kwijt’ geraakt te zijn. Een “reset” training voor lichaam en brein. Chantalle is een natuurlijk talent en neemt de tijd om je de skills te leren. geen vraag blijft onbeantwoord. " - 29-07-2020 06:15

"Een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft de controle over zijn mentale en fysieke toestand ‘kwijt’ geraakt te zijn. Een “reset” train… alles lezen - 29-07-2020 06:15

Arjan van Lieshout
starstarstarstarstar_half
Arjan van Lieshout
Hardware Engineer
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"De cursus is een eyeopener voor mij. Ik heb invloed op mijn eigen state of mind en mijn biochemie is daarin een belangrijke factor.
Een aanbeveling voor iedereen die een betere energiebalans wil voor werk en privé. " - 24-07-2020 16:35

"De cursus is een eyeopener voor mij. Ik heb invloed op mijn eigen state of mind en mijn biochemie is daarin een belangrijke factor. Een aan… alles lezen - 24-07-2020 16:35

starstarstarstarstar
Aat Breve
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Een goede training waarin je handvatten krijgt om in het dagelijks leven simpel trucjes uit te voeren, die helpen op een duurzame manier energie te hebben en te houden. Ik heb hierdoor weer meer grip op mijn werk en gevoel!" - 21-11-2019 16:06

"Een goede training waarin je handvatten krijgt om in het dagelijks leven simpel trucjes uit te voeren, die helpen op een duurzame manier ene… alles lezen - 21-11-2019 16:06

starstarstarstarstar_half
Joan Bekx
Directie
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Deze workshop is een openbaring om ingesleten gewoontes en mindset weten te beïnvloeden, wat je meer in TopState brengt. Chantalle is in staat ingewikkelde biochemie materie in samenhang met je brein functioneren in begrijpelijke taal duidelijk te maken.
" - 19-06-2019 18:13

"Deze workshop is een openbaring om ingesleten gewoontes en mindset weten te beïnvloeden, wat je meer in TopState brengt. Chantalle is in sta… alles lezen - 19-06-2019 18:13

starstarstarstarstar_half
Angelique van Kuik
Communicatieadviseur
9
Training Persoonlijk Energiemanagement

"Aanrader! Vol inspiratie na elke bijeenkomst. Door de regelmaat van trainingsochtenden en de korte makkelijk vol te houden oefeningen tussendoor, voelt het inderdaad als trainen (en niet zo zeer als een cursus of opleiding). Niet alleen theorie maar juist leren door te doen en te oefenen. Ik heb mezelf door de training veel nieuwe (goede) gewoontes aangeleerd, waardoor ik beter voor mezelf zorg. Zuiniger op mezelf en zuiniger op m’n energie." - 13-06-2019 18:36

"Aanrader! Vol inspiratie na elke bijeenkomst. Door de regelmaat van trainingsochtenden en de korte makkelijk vol te houden oefeningen tussen… alles lezen - 13-06-2019 18:36

starstarstarstarstar
Monique van de Wiele QT
Consultant Transaction Services bij ING Grootzakelijk I Trade Finance I Supply Chain oplossingen I Sparringpartner
10
Training Persoonlijk Energiemanagement

"TopState helpt me fysiek en mentaal het beste uit mezelf te halen.
Onder de bezielende en professionele begeleiding van Chantalle en Guus heb ik geleerd wat mijn biochemie en de wisselwerking met mijn brein betekent. En vooral wat kan ik hier zelf mee en aan doen.

" - 12-06-2019 07:14

"TopState helpt me fysiek en mentaal het beste uit mezelf te halen. Onder de bezielende en professionele begeleiding van Chantalle en Guus h… alles lezen - 12-06-2019 07:14

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.