Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Van Harte & Lingsma
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Van Harte & Lingsma heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,4
Gemiddeld cijfer voor Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)
Gebaseerd op 9 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
J Nijssen
Werkvoorbereider G/W
8
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"De cursus was erg goed dit omdat de leidster (Roos) en de groep erg direct zijn, dit geeft als resultaat dat je vanzelf alles gaat vertellen. Voor de groep geeft dit een goed inzicht hoe je bent als persoon wat vervolgens goede feedback oplevert. Een goede feedback geeft een goed inzicht hoe mensen over je denken, dit geeft stof tot nadenken waaruit jezelf conclusies kan trekken welke punten je nog aan jezelf wil verbeteren. Het heeft mij wel geleerd om directere vragen te stellen aan personen en goed door te vragen. " - 15-02-2019 13:09

"De cursus was erg goed dit omdat de leidster (Roos) en de groep erg direct zijn, dit geeft als resultaat dat je vanzelf alles gaat vertellen… alles lezen - 15-02-2019 13:09

Startdata en plaatsen

Oosterbeek en/of Garderen
12 mrt. 2019 tot 29 mei. 2019
Oosterbeek en/of Garderen
9 apr. 2019 tot 11 jul. 2019
Oosterbeek en/of Garderen
11 jun. 2019 tot 19 sep. 2019
Oosterbeek en/of Garderen
23 jul. 2019 tot 3 okt. 2019

Beschrijving

Op ons blog vind je artikelen over modellen en theorieën uit de training zoals het PIP-model.

Deze uitgebreide training KIG bestaat inmiddels 33 jaar en start nagenoeg maandelijks. Hieronder lees je de belangrijkste redenen van oud-deelnemers om voor deze training te kiezen:

 • Communicatie verbeteren: Ik wil beter in staat zijn mijn boodschap over te brengen / concreter leren communiceren en minder wollig zijn / effectief feedback leren geven / meer recht voor z’n raap zijn.
 • Begrip van anderen verbeteren: Ik wil minder doordrukken en meer rekening houden met de belangen van anderen / meer rekening houden met de gevoelens van anderen / meer rekening houden met mijn eigen gevoelens
 • Meer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Op ons blog vind je artikelen over modellen en theorieën uit de training zoals het PIP-model.

Deze uitgebreide training KIG bestaat inmiddels 33 jaar en start nagenoeg maandelijks. Hieronder lees je de belangrijkste redenen van oud-deelnemers om voor deze training te kiezen:

 • Communicatie verbeteren: Ik wil beter in staat zijn mijn boodschap over te brengen / concreter leren communiceren en minder wollig zijn / effectief feedback leren geven / meer recht voor z’n raap zijn.
 • Begrip van anderen verbeteren: Ik wil minder doordrukken en meer rekening houden met de belangen van anderen / meer rekening houden met de gevoelens van anderen / meer rekening houden met mijn eigen gevoelens
 • Meer openheid in werk brengen: Ik wil beter leren luisteren / beter leren vragen stellen / mensen meenemen in mijn verhaal / leren anderen te enthousiasmeren / beter snappen waarom ik dingen niet voor elkaar krijg op mijn werk
 • Vanuit gelijkwaardigheid werken: Ik wil gelijkwaardige interacties aangaan en mezelf minder klein maken / minder toegeven en meer voor mijn eigen belangen opkomen
 • Omgaan met spannende situaties / conflicten: Ik wil ook in gesprek blijven als het spannend wordt ( en niet dicht klappen) / overeind blijven/ grenzen aangeven in gesprek met mijn leidinggevende / ook mijn mening kunnen geven in een autoriteitsrelatie / mijn hoofd koel houden in voor mij stressvolle situaties
 • Vertrouwen vinden en samenwerken: Ik wil betere relaties op mijn werk / meer samenwerken i.p.v. problemen in mijn eentje oplossen / meer benaderbaar zijn voor anderen / anderen leren vertrouwen en niet alles zelf oplossen / met meer zelfvertrouwen mijn werk doen / met meer vertrouwen een presentatie kunnen geven
 • Zelfinzicht vergroten, nee zeggen: Ik wil mezelf beter leren kennen/ snappen zodat ik effectiever kan worden / minder overwerken en mijn werk afkrijgen binnen de afgesproken contracturen / leren om mijn eigen grenzen aan te geven bij een directe collega / beter mijn plek in kunnen nemen in een team
 • Meer plezier en gezondheid in werk: Ik wil meer werkplezier en minder piekeren/ stress / een betere/ gezondere balans tussen werk en privé

Communicatie, Interactie & Gesprekstechnieken (KIG)

De KIG training is een krachtige impuls voor wie effectief wil communiceren, in werk en privé. Je leert sterker te staan in samenwerking met anderen en in verschillende overleg- en werksituaties. 

KIG gaat verder dan het aanleren van praktische vaardigheden. Je onderzoekt je houding en gedrag en krijgt inzicht in de effecten daarvan op je communicatie. Je doorbreekt vaste (niet effectieve) patronen en oefent tijdens de training met nieuw gedrag, zodat je het vol vertrouwen kan toepassen in de dagelijkse praktijk.
De rode draad van de training is het verder ontwikkelen van jouw zelfsturend vermogen - je persoonlijk leiderschap.

Is deze training communiceren iets voor jou?

Deze communicatie training is voor iedereen vanaf mbo-niveau die communicatief sterker wil staan in uiteenlopende werksituaties.

Wat heb je aan deze communicatietraining?

Je ontdekt en ervaart hoe je jouw persoonlijke 'interactiestijl' kunt verbeteren, en welk profijt je daarvan kunt hebben - zowel privé als in allerlei werksituaties. Je wordt zekerder, ervaart minder stress en communiceert effectiever.

Resultaat van de training

Je communicatie- en gespreksvaardigheden en persoonlijke effectiviteit verbeteren op een fundamentele en dus duurzame manier. Daar heb je in de eerste plaats zelf veel aan, maar je organisatie en omgeving profiteren mee. Voorbeelden van wat je kan bereiken zijn:

 • je neemt makkelijker initiatieven
 • je komt beter voor jezelf op
 • je herkent voor jou stressvolle situaties eerder 
 • je gaat op een adequate manier om met spannende, stressvolle situaties 
 • je hebt meer grip op je emoties in interactie met anderen
 • je blijft beter overeind in de omgang met anderen
 • je maakt beter duidelijk wat je bedoelt door effectiever te spreken en te luisteren
 • je overtuigingskracht groeit en je bereikt makkelijker wat je wilt bereiken
 • je krijgt meer grip op de interactie met anderen, ook in groepen
 • je blijft in dialoog en kan je boodschap beter overbrengen
 • je hebt meer zelfvertrouwen, waardoor je makkelijker communiceert
 • je communiceert makkelijker, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt

Context

Je komt in je werk regelmatig in frustrerende of lastige situaties terecht. Je voelt je niet erg sterk in onderhandelingen en hebt het idee dat je bij presentaties wel wat overtuigender zou kunnen overkomen. Conflictsituaties vermijd je het liefst en bij vergaderingen heb je het idee dat het veel effectiever kan. Het lukt je niet altijd om oprecht geïnteresseerd te zijn, goed te luisteren en in dialoog te blijven.
Je effectiviteit op de werkvloer is sterk gerelateerd aan de manier waarop je communiceert en omgaat met anderen. Als je iets wilt veranderen in je werksituatie zul je dáár moeten beginnen.

Rode draad in houding en gedrag

In de KIG werken we op een basaal, persoonlijk niveau. Je leert te zien waarom je doet zoals je doet. Wat zeggen jouw houding en gedrag over jezelf? Hoe kom jij op anderen over? Hoe kun je daar invloed op uitoefenen?
Je ontdekt waar in jouw gedrag en houding de schoen wringt en wat er voor jou persoonlijk nodig is om effectiever te communiceren en daardoor beter te presteren.
Je ervaart bovendien hoe stress zich opbouwt en leert die via praktische oefeningen beter te hanteren.
Zo kom je sterker te staan in presentaties, vergaderingen, onderhandelingen, of welke vorm van interactie dan ook. Dat ervaar je niet alleen zelf; ook je omgeving merkt het verschil.

Opzet van deze communicatie training

De training omvat een mix van theorie, informatie-uitwisseling en praktijkoefeningen in een groep van maximaal 12 deelnemers. In communicatie-oefeningen met andere groepsleden ervaar je het effect van verschillende gesprekstechnieken en sociale vaardigheden. Een belangrijk en gewaardeerd onderdeel van de training is de afsluitende game.
De training is persoonsgericht, wat wil zeggen: jouw individuele situatie en gedrag staan centraal. Deelnemers brengen hun eigen (werk)ervaringen in en reageren op elkaar. Je krijgt voortdurend feedback over de eigen sociale vaardigheden, interactie- en gespreksvaardigheden. Ook heb je de gelegenheid uit te proberen wat een andere houding en ander gedrag opleveren. Je leert je persoonlijke opvattingen over jezelf en anderen kennen en bijstellen.

De training bestaat uit drie blokken, elk met een eigen invalshoek. In de tussenliggende periode pas je het geleerde toe in je eigen werkomgeving. Gezien de opzet is het niet mogelijk delen van de training te missen. De diepgaande training vraagt van de deelnemers een flinke investering van tijd en energie die - zo verzekeren deelnemers ons achteraf - meer dan de moeite waard is.

Programma

De KIG communicatietraining bestaat uit drie blokken verspreid over drie maanden: twee blokken van drie dagen en één blok van twee dagen. Alle deelnemers overnachten tijdens de trainingsblokken in een conferentieoord. Van Harte & Lingsma verzorgt de overnachtingen.

Blok 1:

 • Persoonlijke presentaties
 • Besluitvormingsmodel
 • Communicatie en feedback
 • Interactiemodel
 • Onderhandelen
 • Psychologische testen

Blok 2:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Levensscript 
 • Uitdagende leersituaties
 • Sterkte/zwakte analyse
 • Keuze maken
 • Stress en mindfulness

Blok 3:

 • Game
 • Evaluatie en borging
8,4
Gemiddeld cijfer voor Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)
Gebaseerd op 9 ervaringen
starstarstarstarstar_border
J Nijssen
Werkvoorbereider G/W
8
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"De cursus was erg goed dit omdat de leidster (Roos) en de groep erg direct zijn, dit geeft als resultaat dat je vanzelf alles gaat vertellen. Voor de groep geeft dit een goed inzicht hoe je bent als persoon wat vervolgens goede feedback oplevert. Een goede feedback geeft een goed inzicht hoe mensen over je denken, dit geeft stof tot nadenken waaruit jezelf conclusies kan trekken welke punten je nog aan jezelf wil verbeteren. Het heeft mij wel geleerd om directere vragen te stellen aan personen en goed door te vragen. " - 15-02-2019 13:09

"De cursus was erg goed dit omdat de leidster (Roos) en de groep erg direct zijn, dit geeft als resultaat dat je vanzelf alles gaat vertellen… alles lezen - 15-02-2019 13:09

starstarstarstarstar_border
Ivar
8,2
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"Een training waar je met de basis (jezelf) begint te bouwen. Wie ben ik , waar ga ik naar toe? Hoe kom ik daar?
Een training vol emotie, plezier, ontdekkingen.
Een aanrader!" - 06-09-2010 19:54

"Een training waar je met de basis (jezelf) begint te bouwen. Wie ben ik , waar ga ik naar toe? Hoe kom ik daar?Een training vol emotie, plez… alles lezen - 06-09-2010 19:54

starstarstarstarstar_half
Linda
8,6
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"Een zeer waardevolle training met een goede mix van theorie, praktijk en uitdieping van persoonlijke kwaliteiten en verbeterpunten. Ik heb een goed inzicht gekregen in waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Daarnaast heb ik handvaten gekregen om meer uit me zelf te kunnen halen." - 20-06-2010 10:27

"Een zeer waardevolle training met een goede mix van theorie, praktijk en uitdieping van persoonlijke kwaliteiten en verbeterpunten. Ik heb e… alles lezen - 20-06-2010 10:27

starstarstarstarstar_half
Sigurd de Jong
9,2
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"Ik ben blanco de training ingegaan. Het was erg zwaar maar de essentie kwam feilloos boven. Ik ben mezelf een aantal malen behoorlijk tegengekomen en er is me een hoop duidelijk geworden. Ik ben kortgezegd laaiend enthousiast over de training. Ook nog een compliment over de trainster, ze was zeer terzakekundig en gedreven. De faciliteiten waren ook dik in orde dus al met al een prima geheel.
Ben erg blij dat ik dit heb mogen meemaken.
Yeah Man!!" - 19-06-2010 13:16

"Ik ben blanco de training ingegaan. Het was erg zwaar maar de essentie kwam feilloos boven. Ik ben mezelf een aantal malen behoorlijk tegeng… alles lezen - 19-06-2010 13:16

starstarstarstarstar_half
Ton Epskamp
8,6
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"een geweldige trainer. een geweldige groep. een geweldige training.
een geweldig moment in mijn leven bepalend voor de rest van mijn leven." - 12-02-2010 20:49

"een geweldige trainer. een geweldige groep. een geweldige training.een geweldig moment in mijn leven bepalend voor de rest van mijn leven. alles lezen - 12-02-2010 20:49

starstarstarstarstar_half
Anoniem (bekend bij Springest)
8,6
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"Heel leerzaam. Eerst moet je jezelf leren kennen voordat je effectief kunt communiceren. Een aanrader voor iedereen die confrontatie met eigen gedrag durft te zien." - 08-02-2010 13:55

"Heel leerzaam. Eerst moet je jezelf leren kennen voordat je effectief kunt communiceren. Een aanrader voor iedereen die confrontatie met eig… alles lezen - 08-02-2010 13:55

starstarstarstarstar_border
Anoniem (bekend bij Springest)
7,8
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"Aan training gehad: scherp gesteld wat ik al wist samenstelling groep: goed, maar volgens mij kan een groep nooit niet goed samengesteld zijn, gewoon op zoek gaan naar de gemene deler

docent: goed

aansluiting inhoud op dagelijkse praktijk: vooral de oefeningen voor de uitleg van de theorie en de rollenspellen" - 07-02-2010 14:54

"Aan training gehad: scherp gesteld wat ik al wist samenstelling groep: goed, maar volgens mij kan een groep nooit niet goed samengesteld zij… alles lezen - 07-02-2010 14:54

starstarstarstarstar_half
Peter
9
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"Het is een prachtige ervaring geweest, die ik nooit meer zal vergeten. Het programma was goed afwissellend (niet te droge stof). De invlulling van de trainster was uiterst prettig, ze was betrokken en kwam niet belerend over.
Met de andere cursisten heb ik het erg getroffen. Het was een fantastische groep. De training is een absolute aanrader voor iedereen die zich persoonlijk meer wil ontwikkelen.
Echte "eye openers" waren het persoonlijke gedrag en het effect daarvan op andere." - 20-01-2010 10:01

"Het is een prachtige ervaring geweest, die ik nooit meer zal vergeten. Het programma was goed afwissellend (niet te droge stof). De invlulli… alles lezen - 20-01-2010 10:01

starstarstarstarstar_border
Janneke
8
Training Communicatie, Interactie en Gesprekstechnieken (KIG)

"De cursus vond ik intensief maar zeer verhelderend. Een aanrader voor iedereen die zijn communicatie vaardigheden verder wil ontdekken, ontwikkelen en goed leren inzetten. Doordat de inhoud, locatie en organisatie goed in elkaar zit kon ik me volledig concentreren op de cursus. " - 10-01-2010 14:28

"De cursus vond ik intensief maar zeer verhelderend. Een aanrader voor iedereen die zijn communicatie vaardigheden verder wil ontdekken, ontw… alles lezen - 10-01-2010 14:28

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.