Ik zoek een opleiding mediation, heeft iemand advies?

Gesteld door Lydia de Jongh
Wat wil je concreet leren?

Graag wil ik mij laten omscholen naar tussenpersoon, bemiddelaar, mediator, vertrouwenspersoon, gemachtigde, zaakwaarnemer of iets dergelijks. De juiste naam heb ik nog niet kunnen vinden. Ik wil ouders en kinderen helpen bij problemen met jeugdzorg en/of vechtscheidingen. Er zit een gapend gat tussen wat en vertrouwenspersoon kan doen en wat een advocaat doet. Ik zou de volgende dingen willen doen: - bemiddelen met instanties (bijv. oudergesprek regelen op school voor een verstoten ouder) - optreden als gemachtige/vertrouwenspersoon in rechtszaken en bij instanties - rapporten uitzoeken op fouten - klachten indienen waar nodig én nuttig - de rechten bewaken van zowel ouders als kinderen (maar niet ten koste van alles!) - ouders en kinderen sturing geven om mee te werken waar mogelijk - oplossingen zoeken en regelen - toewerken naar samenwerking ook met ex-partner - verwijzen naar hulptrajecten (bor, kies, coach e.d) Het gaat mij om bedenken van goeie oplossingen. Coaching en emoties ben ik niet goed in; dan kom ik gelijk met ideeën en oplossingen.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Van het uwv krijg ik de kans om mij te laten omscholen. Op het moment ben ik ICT-er. Ik ben gewend om logisch en gestructureerd na te denken. Afgelopen jaren zijn we geconfronteerd met leed door fouten van jeugdzorg en door vechtscheiding. Je kunt geholpen worden door een vertrouwenspersoon en door advocaten, maar je moet nog heel veel zelf uitzoeken. Je loopt tegen muren op, dat gaat gepaard met veel emoties, waardoor je nog slechter komt te staan bij instanties. Mijn partner en ik zijn voor elkaar in de bres gesprongen. In eerste instantie wil men dat niet. Een school, een jeugdzorg, een hulpverlener wil met de persoon zelf spreken. Door er als partner tussen te gaan zitten, kun je als buffer werken en eerst een brug slaan. Als tussenpersoon ga je eerst aan de slag met alle muren. Omdat je niet emotioneel betrokken bent heb je geen/minder last van emoties. De ouder waar het om gaat merkt deze emoties ook niet en kan veel rustiger het uiteindelijke gesprek ingaan.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Het moet passen binnen een re-integratie budget (max 3000?). Liefst in de regio Apeldoorn, maar Utrecht, Amersfoort is ook prima. Ik wil graag klassikaal les, want zelfstudie heb ik al genoeg gedaan. Niveau mag alles tussen MBO en HBO zijn. Ik heb diploma Havo. Ik ben boven de 40, dus het gaat om een kortere opleiding. Een paar weken, eventueel uitgesmeerd tot max 1 jaar, als ik dan al wel aan de slag zou kunnen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Vertrouwenspersoon basismodule: individuele begeleiding

Logo van Etop Arboacademie
|META_INFO|

Als beginnend vertrouwenspersoon zit je met veel vragen. Wat is de taak van de vertrouwenspersoon? Wat doe ik wel of juist niet? In deze ba…

check_box_outline_blank

De 2 daagse (geaccrediteerde) basistraining mediation

Logo van Conflictbemiddeling.nl
Niet Goed Geld Terug
1 gegarandeerde startdatum
|META_INFO|

2 daagse ADR & MfN erkende mediation opleiding (Module 1) Deze 2 dagen brengen u mediation basisvaardigheden bij om te kunnen bemiddeling b…

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 86.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 110.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!