Welke communicatiestijlen zijn er? en hoe gebruik ik ze?

Gesteld door Marketing TEST Speelman
Wat wil je concreet leren?

Welke communicatiestijlen zijn er? Hoe kan ik communicatiestijlen gebruiken om makkelijker met mijn collega's te communiceren?

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik werk als teamleider en merk dat mijn teamleden zeer verschillende manieren hebben van communiceren. Bij sommige teamleden loopt de communicatie niet soepel. Ik zou meer inzicht willen krijgen in hun communicatiestijlen. Soms botst het namelijk wat. Ik zou dus willen leren hoe ik met verschillende personen kan communiceren en samenwerken.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Een korte cursus om communicatiestijlen te leren toepassen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Communicatievaardigheden voor technici - Dag

Logo van ROVC
|META_INFO|

Jazeker - technici kunnen ook communiceren! De ROVC-training Communicatievaardigheden voor technici zorgt daarvoor! Ben jij technicus, en w…

check_box_outline_blank

Communicatieve vaardigheden

Logo van Feedback Training & Consulting
Niet Goed Geld Terug
|META_INFO|

Leer hoe je diverse vormen van communicatie toepast. Met de inzichten van gedrag weet je hoe je met je communicatie daarop in kan spelen. J…

Logo van Supertrainerverified_userAanbieder op Springest

"Hoi!

Begin bij het begin. Dat wil zeggen, ga met ze in gesprek over communicatie en maak dat de inhoud. Uiteindelijk weten jouw teamleden dit het allerbeste!

We helpen je graag om dit praktisch en methodisch aan te pakken. Je zult merken dat als je over de communicatie gaat praten (metacommunicatie) het een stuk duidelijker wordt wat je van elkaar nodig hebt.

Focus daarom vooral op wat jij en jouw teamleden wél willen. Het is verleidelijk om te zeggen wat we niet fijn vinden, maar als het lukt om elkaar duidelijk te maken hoe we wél graag met elkaar communiceren weet je hoe je op elkaar kunt aanpassen.

Hopelijk heb je hier wat aan!

Met groet!

Tijs van Supertrainer" - 09-03-2021 10:28

Logo van BTR Trainingenverified_userAanbieder op Springest
Barry KroezeBTR Trainingen

"Hi,
Ik adviseer een maatwerktraining die op basis van jouw wensen, jullie organisatie, jullie klanten en jullie leerdoelen is vormgegeven (ook op individuele basis). Aangezien ieder mens anders is, hanteren wij als rode draad: hoe sluit je beter aan op een ander (met optionele inzet van een gedragsanalyse). We geven je inzicht in je eigen communicatiestijl, andere communicatiestijlen en hoe je deze toepast om beter op een ander aan te sluiten. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.
Groeten en succes" - 17-03-2021 08:22

Logo van How Companyverified_userAanbieder op Springest
Thomas BrabecHow Company

"Mensen hebben een eigen voorkeur in communicatiestijl. En waar mensen verschillende communicatiestijlen gebruiken, kan de samenwerking snel verstoord worden. Wij leren je de vier hoofdstijlen herkennen en toepassen. Je leert wat jouw stijl is en hoe je kunt inspelen op de stijl van je gesprekspartner. Zo krijg je, zakelijk en privé, meer begrip voor elkaar en verlopen gesprekken soepel." - 17-03-2021 12:10

Logo van Team4Teamsverified_userAanbieder op Springest
Pieter Maas GeesteranusTeam4Teams

"Communicatie stijlen. Om de overeenkomsten en verschillen tussen mensen in een team effectief met elkaar te bespreken, om er samen sterker van te worden, en om je doelen om te zetten in resultaten, gebruiken wij als teamcoaches bij Team4Teams twee vragen. Ben je meer direct of indirect in het contact, en ben je meer op de mens of op de zaak gericht.
Dat levert vier kwadranten op: regisserend, motiverend, zorgend en onderzoekend.

Als we van elkaar weten welke stijl voor ieder van ons als eerste (en laatste) in contact met elkaar naar voren komt, geeft dat een boel inzicht en ruimte voor verschillen. Je hoeft niet te veranderen om elkaar te begrijpen. Elkaar in de samenwerking ervaren en een gesprek is voldoende, en levert erkenning voor de verschillen, en waardering voor de overeenkomsten." - 17-03-2021 12:44

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 73.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 132.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!