Innovatie en Business Development

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Innovatie en Business Development

AOG School of Management
Logo van AOG School of Management
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 AOG School of Management heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 41 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8
Gemiddeld cijfer voor Innovatie en Business Development
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Rijk
8
Innovatie en Business Development

"Prima opleiding met een mooie mix van theorie en praktijkcasussen. En met veel ruimte om als deelnemers van elkaar te leren, vooral door de groepscasus die als een rode draad door het curriculum loopt. " - 08-02-2016 00:00

"Prima opleiding met een mooie mix van theorie en praktijkcasussen. En met veel ruimte om als deelnemers van elkaar te leren, vooral door de … alles lezen - 08-02-2016 00:00

Startdata en plaatsen

placeCentraal in Nederland en in Groningen
8 jun. 2022 tot 30 jun. 2023
Toon rooster
event 8 juni 2022, 09:30-20:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.1 | The Window of opportunity's
event 9 juni 2022, 09:00-16:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.1 | The Window of opportunity's
event 14 september 2022, 08:30-19:00, Nog niet bekend, IBUD | Mod.2 | Het creëren van nieuwe waarde
event 15 september 2022, 08:00-15:00, Nog niet bekend, IBUD | Mod.2 | Het creëren van nieuwe waarde
event 2 november 2022, 07:30-18:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.3 | Entrepeneurship
event 3 november 2022, 07:00-14:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.3 | Entrepeneurship
event 6 december 2022, 07:30-18:00, Nog niet bekend, IBUD | Mod.4 | Het ontwikkelingsproces van nieuwe waardeproposities
event 7 december 2022, 07:00-14:00, Nog niet bekend, IBUD | Mod.4 | Het ontwikkelingsproces van nieuwe waardeproposities
event 12 januari 2023, 07:30-18:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.5 | Business Modelling
event 13 januari 2023, 07:00-14:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.5 | Business Modelling
event 8 februari 2023, 09:30-20:00, Nog niet bekend, IBUD | Mod.6 | Business Roadmap
event 9 februari 2023, 09:00-16:00, Nog niet bekend, IBUD | Mod.6 | Business Roadmap
event 23 maart 2023, 09:30-20:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.7 | Corporate venturing en integratie
event 24 maart 2023, 09:00-16:00, GRONINGEN, IBUD | Mod.7 | Corporate venturing en integratie
event 15 mei 2023, 10:00-18:00, NUNSPEET, IBUD | Toetsing
event 16 mei 2023, 10:00-18:00, NUNSPEET, IBUD | Toetsing
event 7 juni 2023, 10:00-18:00, NUNSPEET, IBUD | Toetsing herkansingen
event 30 juni 2023, 18:00-20:00, GRONINGEN, IBUD | Diploma uitreiking

Beschrijving

Waardecreatie door strategische vernieuwing

Vraagt u zich weleens af: wat moet ik doen om tot nieuwe waardecreatie te komen en hoe doe ik dat in de praktijk? Hoe kan ik vernieuwing aanzwengelen en verder brengen binnen de organisatie? Met de opleiding Innovatie & Business Development creëert u waarde door innovatie; voor de organisatie, de klant en voor uzelf. U leert over de vernieuwing heen kijken, relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen, passend bij uw organisatie. Bovendien ontwikkelt u leiderschap in het daadwerkelijk realiseren van de vernieuwing.

De houdbaarheidsdatum van producten en diensten wordt steeds korter. Het o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Business development, Innovatiemanagement, Innovatie, Bedrijfskunde en Sales management.

Waardecreatie door strategische vernieuwing

Vraagt u zich weleens af: wat moet ik doen om tot nieuwe waardecreatie te komen en hoe doe ik dat in de praktijk? Hoe kan ik vernieuwing aanzwengelen en verder brengen binnen de organisatie? Met de opleiding Innovatie & Business Development creëert u waarde door innovatie; voor de organisatie, de klant en voor uzelf. U leert over de vernieuwing heen kijken, relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen, passend bij uw organisatie. Bovendien ontwikkelt u leiderschap in het daadwerkelijk realiseren van de vernieuwing.

De houdbaarheidsdatum van producten en diensten wordt steeds korter. Het ontstaan van netwerken, meer transparantie, mediadruk en technologie dwingen organisaties zichzelf opnieuw uit te vinden. Het is van belang om als organisatie een visie op strategische vernieuwing te hebben, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

De leergang Innovatie & Business Development haalt u uit uw comfortzone en wakkert uw creativiteit en inspiratie aan. We introduceren u in intrigerende omgevingen. Plaatsen in Nederland waar men vooroploopt met strategische vernieuwingen op het gebied van bijvoorbeeld high-tech. Geïnspireerd worden, van daaruit creatief zijn en gedachten vormgeven in een concept waarmee waarde gecreëerd kan worden, is het begin van innovatie en business development.

Innovatie en business development: van idee naar concept
Tijdens de leergang doorlopen we het complete proces van innovatie en vertalen we ideeën naar concrete concepten. U krijgt inzicht in de wijze waarop processen van innovatie en business development kunnen worden ingezet om te vernieuwen.

Uw rol als business developer
Ook discussiëren we over haalbaarheid en kijken we wat uw organisatie nodig heeft om uitdagingen aan te kunnen. Uw rol als business developer bij het initiëren en sturen van deze processen komt uitgebreid aan bod. Het is essentieel om te weten hoe u innovatie en ontwikkelingsprocessen effectief kunt aansturen. En hoe u marktontwikkelingen, medewerkers en klanten kunt meenemen in dit proces.

De business roadmap van uw organisatie
Uiteindelijk worden alle geïdentificeerde waardeproposities, businessmodellen, ontwikkelingen in de buitenwereld en te ontwikkelen businessproposities in de binnenwereld in samenhang bij elkaar gebracht in een business roadmap voor uw organisatie. Dat biedt u bruikbare inzichten over de omgeving van uw bedrijf en haar resources.

Een nieuwe waardepropositie
Ondertussen reflecteert u, denkt u mee met mededeelnemers, benadert u de thema’s vanuit verschillende invalshoeken en ontwikkelt u uw eigen visie. Deze resulteert uiteindelijk in een visiedocument, waarin u een nieuwe waardepropositie uiteenzet.

In de leergang Innovatie en Business Development ontmoet u managers en professionals die verantwoordelijk zijn voor de processen van innovatie en business development, voor verschillende contexten, in zowel de publieke als private sector. U wilt innovatie en business development naar een strategisch niveau tillen en tegelijkertijd werken aan uw leiderschap in het realiseren van vernieuwing. Veelvoorkomende functies zijn: business development manager, marketingmanager, innovatiemanager en commercieel directeur, maar ook bijvoorbeeld afdelingshoofden, adviseurs en controllers behoren tot de deelnemersgroep. Naast een academische of hbo-vooropleiding beschikt u over minimaal vijf jaar relevante werkervaring.


- heeft u meer grip op processen van fundamentele waardecreatie;
- heeft u theoretische concepten vertaald naar een brede visie op business development en innovatie;
- kunt u diverse scenario’s beoordelen en ontwikkelen vanuit uw eigen situatie;
- weet u hoe u leiderschap kunt tonen bij de realisatie van strategische vernieuwing.

De opleiding Innovatie en Business Development is modulair opgebouwd: zeven tweedaagse modules gespreid over een periode van negen maanden.

Module 1 | The window of opportunity’s
Geïnspireerde creativiteit en gedachten ombuigen tot een concept waarmee waarde gecreëerd kan worden, is het begin van innovatie en business development. De academische en professionele kennisbasis die aan de begrippen ondernemerschap, innovatie en business development ten grondslag ligt, wordt in deze eerste module belicht. De verbinding met de praktijk wordt direct gelegd door in te gaan op de wijze waarop deze begrippen het proces van waardecreatie initiëren.

Module 2 | Het creëren van nieuwe waarde
Hoe kan een organisatie in de veranderende wereld nieuwe waarde creëren voor haar bestaande of nieuwe klanten? In deze tweede module gaat het om het verankeren van het belang van innovatie en business development voor het bestaan en de strategie van de organisatie. Hiervoor is begrip van de eigen kerncompetenties vereist. Leiderschap richt zich in deze op de vraag hoe organisaties wérkelijk hun eigen toekomst kunnen creëren of zelfs opnieuw kunnen uitvinden.

Module 3 | Entrepreneurship
Het ontwikkelen van concepten vraagt om vernieuwend denken in het complexe domein van de organisatie en haar omgeving. Door radicaal anders te werk te gaan, wordt vormgegeven aan nieuwe concepten en nieuwe organisatievormen. Op de High Tech Campus in Eindhoven, één van de Nederlandse epicentra van innovatie, ervaart u voorbeelden van conceptontwikkeling.

Module 4 | Het ontwikkelingsproces van nieuwe waardeproposities
Op welke wijze en in welke richting kan de onderneming het best haar resources inzetten om nieuwe waarde te creëren? Hoe zorgt zij voor synergie tussen product- of dienstfamilies en een juiste segmentatie naar behoeften en doelgroepen? Er wordt ingezoomd op de conceptualisatie en differentiatie van waardeproposities langs verschillende dimensies. Tevens wordt aandacht besteed aan business development door samenwerking tussen partijen in de waardeketen.

Module 5 | Business Modelling
In deze module gaat het om het samenspel tussen zakelijke factoren en de wenselijkheid en haalbaarheid van een te realiseren businesspropositie. Hoe ziet het businessmodel eruit? Is er aansluiting bij de zakelijke architectuur van de onderneming? Wat zijn de kritische succesfactoren? En welke issues bepalen de richting van verder onderzoek?

Module 6 | Business Roadmap
Omdat in de huidige economie ‘time to market’ en ‘make to market’ doorslaggevende succesfactoren zijn, gaat deze module in op de mechanismen om deze te verkorten. Om de versnelling van innovatieve processen te bekrachtigen worden de daarvoor belangrijke organisatiecondities behandeld, waaronder complexiteitsreductie en projectmatig

werken in teams. De geïdentificeerde waardeproposities, business modellen en externe ontwikkelingen worden bij elkaar gebracht in een Business Roadmap. Om te bewerkstelligen dat de organisatie daadwerkelijk in control is én blijft wordt het begrip governance belicht.

Module 7 | Corporate venturing en integratie
In deze module wordt aandacht besteed aan de ‘fit’ tussen de inrichting van het governancemodel en de wijze waarop ondernemerschap en leiderschap in de praktijk worden ingevuld en ontwikkeld. Ook wordt het fenomeen ‘corporate venturing’ bestudeerd: het oprichten van nieuwe ondernemingen en het aantrekken van durfkapitaal om innovaties in de praktijk vorm te geven. Tot slot staat deze module in teken van reflectie en evaluatie. Hoe kunnen de opgedane kennis en de geleerde methodieken in praktijk worden gebracht en wat is het realiteitsgehalte van de gemaakte plannen?

8
Gemiddeld cijfer voor Innovatie en Business Development
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_border
Rijk
8
Innovatie en Business Development

"Prima opleiding met een mooie mix van theorie en praktijkcasussen. En met veel ruimte om als deelnemers van elkaar te leren, vooral door de groepscasus die als een rode draad door het curriculum loopt. " - 08-02-2016 00:00

"Prima opleiding met een mooie mix van theorie en praktijkcasussen. En met veel ruimte om als deelnemers van elkaar te leren, vooral door de … alles lezen - 08-02-2016 00:00

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.