Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Rob Hogewoning
Startdatum en plaats
Logo van Boeii
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Boeii heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 39 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)
Gebaseerd op 39 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Erna Schoonderbeek
starstarstarstarstar_border
Erna Schoonderbeek
8
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Vanuit zijn enorme kennis geeft Rob les en deelt hij zijn ervaringen. Naast de theoretische kennis doe je veel praktijkervaring op tijdens de training, wat de training heel waardevol maakt. Ik kijk met plezier terug op het afgelopen jaar." - 13-06-2019 09:20

"Vanuit zijn enorme kennis geeft Rob les en deelt hij zijn ervaringen. Naast de theoretische kennis doe je veel praktijkervaring op tijdens d… alles lezen - 13-06-2019 09:20

Startdata en plaatsen

Driebergen
10 sep. 2019 tot 12 nov. 2019
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 24 september 2019, ORGANISATIECOACHING
event 8 oktober 2019, ORGANISATIECOACHING
event 29 oktober 2019, ORGANISATIECOACHING
event 12 november 2019, ORGANISATIECOACHING
DRIEBERGEN
11 sep. 2019 tot 13 nov. 2019
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 11 september 2019, 10:00-17:00, ORGANISATIECOACHING
event 25 september 2019, 10:00-17:00, ORGANISATIECOACHING
event 9 oktober 2019, 10:00-17:00, ORGANISATIECOACHING
event 30 oktober 2019, 10:00-17:00, ORGANISATIECOACHING
event 13 november 2019, 10:00-17:00, ORGANISATIECOACHING
DRIEBERGEN
15 jan. 2020 tot 25 mrt. 2020
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 29 januari 2020, MANAGEMENTCOACHING
event 12 februari 2020, MANAGEMENTCOACHING
event 4 maart 2020, MANAGEMENTCOACHING
event 25 maart 2020, MANAGEMENTCOACHING

Beschrijving

Prijs is inclusief individuele supervisie en de mogelijkheid tot inhalen van een gemiste dag!

Coachen van (hoger) management, teamcoaching en het coachen van veranderprocessen in organisaties zijn de drie bouwstenen van de opleiding tot Organisatiecoach. Na deze opleiding ben je in staat om organisatievraagstukken meerdimensionaal te bekijken. Dit houdt in dat je een diagnose kunt doen waarbij aspecten zoals structuur, cultuur, werkprocessen, visie , missie, kernwaarden, mensen, groepsdynamiek, macht en politiek op een integrale manier de revue passeren. Aansluitend aan deze diagnose kun je zelf een passend interventieprogramma ontwerpen, waarbij jij het voornaamste instrument bent.

MODULE 1: HET INDIVIDUEEL COACHEN VAN HOGER MANAGEMENT

In deze module school je je in het individuee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Prijs is inclusief individuele supervisie en de mogelijkheid tot inhalen van een gemiste dag!

Coachen van (hoger) management, teamcoaching en het coachen van veranderprocessen in organisaties zijn de drie bouwstenen van de opleiding tot Organisatiecoach. Na deze opleiding ben je in staat om organisatievraagstukken meerdimensionaal te bekijken. Dit houdt in dat je een diagnose kunt doen waarbij aspecten zoals structuur, cultuur, werkprocessen, visie , missie, kernwaarden, mensen, groepsdynamiek, macht en politiek op een integrale manier de revue passeren. Aansluitend aan deze diagnose kun je zelf een passend interventieprogramma ontwerpen, waarbij jij het voornaamste instrument bent.

MODULE 1: HET INDIVIDUEEL COACHEN VAN HOGER MANAGEMENT

In deze module school je je in het individueel begeleiden van hoger management in organisaties: managers die leidinggeven aan managers en die de gehele organisatie of onderdelen ervan aansturen. Deze leidinggevenden opereren voornamelijk op strategisch en tactisch niveau. Ze houden zich primair bezig met het optimaal inrichten en faciliteren van hun eigen organisatie gericht op het behalen van strategische lange termijn resultaten. Daarbij moeten ze tegelijkertijd op verschillende schaakborden spelen in een complex krachtenveld van belangen en posities. Vaak ontbreekt het hen aan geschikte sparringpartners in de eigen organisatie om hun persoonlijke vraagstukken en inhoudelijke onvermogens te bespreken. Dit komt mede omdat ze vinden ze dat ze het allemaal zelf (moeten) kunnen doen en hulp vragen kunnen zien als een zwaktebod. Ook nemen ze te weinig tijd voor zelfreflectie of weten niet zo goed hoe ze dat het beste voor zichzelf kunnen organiseren.

Managementcoaching biedt individueel maatwerk en helpt de manager onderscheid te maken tussen persoonlijke en zakelijke vraagstukken en inzicht te verkrijgen in de wisselwerking tussen beide. Vervolgens voorziet de coach de manager van nieuwe inzichten en praktische handvatten om tot een ‘gecombineerde verbetering’ te komen: een groter persoonlijk welbevinden en tegelijkertijd meer invloed en sturend vermogen binnen de eigen organisatiecontext.

Bouwstenen van de module:

 • Intake: op basis van het startvraagstuk van de manager analyseren wat er zoal bij en rond de manager speelt en wat diens onderliggende thema’s en bijbehorende oorzaken zijn. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het 1e lijngesprek (de volle breedte van de context grondig onderzoeken) en het 2e lijngesprek (de diepte ingaan op basis van gesignaleerde patronen en resonerende onderwerpen).
 • Indicatiekaarten: verschillende invalshoeken om te diagnosticeren.
 • Functionele en relationele rollen van hoger management.
 • Organisatiecontext en gebruikelijke thema’s van hoger management.
 • Besturingsonderwerpen die voor hoger management relevant zijn: missie, visie, strategie en kerncompetentie.
 • Veranderwerk: het komen tot de passende interventiemix binnen de driehoek ‘organisatie’, ‘manager als functionaris’ en ‘manager als mens’ (wat en hoe).
 • Omgaan met dilemma’s, zowel op organisatorisch gebied als op persoonlijk vlak.
 • Eigen rol als coach: het kiezen van de passende functionele mix, zoals supervisor, adviseur, coach, expert en vaardigheidstrainer.
 • Valkuilen bij managementcoaching: coach, manager en in de interactie.
 • Borging: manager helpen omgaan met transitieweerstanden. 

MODULE 2: TEAMCOACHING

In deze module leert je teams te begeleiden naar duurzame positieve verandering. Je verwerft inzicht in een team als functionele eenheid binnen een organisatiecontext en als intermenselijk dynamisch systeem. Bij het eerste gaat het om de zakelijke inbedding, klantrelatie, gezamenlijke doelen, werkproces, functionele samenwerking en positionering: de bovenstroom. Bij het tweede om wat de leden van een team kan verbinden en verdelen, zowel bewust als onbewust: de onderstroom. Je leert interactiepatronen te herkennen en hier adequaat op te interveniëren. Specifieke aandacht krijgen de rol van de teamleider en jouw rol als begeleider. In beide gevallen gaat het om het vinden van succesvolle bijdragen aan het veranderproces van het team. Ook word je geleerd hoe je contraproductief gedrag of weerstanden van een team of van individuele teamleden effectief kunt ombuigen naar een productieve bijdrage.

Bouwstenen van de module:

 • Intake: op basis van het startvraagstuk van het team onderzoeken wat er zoal binnen en rond het team speelt: in de bovenstroom, in de onderstroom en in de wisselwerking tussen beide. Ook hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het 1e en 2e lijngesprek, zodat je leert om je oordeel uit te stellen.
 • Jouw entree als teamcoach en productief werken met psychogeografie.
 • Indicatiemethoden en ontwikkelingsfasen van teams.
 • Ontwerp van een adequaat verandertraject met haalbare veranderstappen en het zorgen voor commitment en het primaire eigenaarschap bij het team.
 • Een breed palet aan interventiemethoden voor elke ontwikkelingsfase van een team met bijzondere aandacht voor de rolverdeling tussen teamleden, teamleider en jij als teamcoach.
 • Interactie-valkuilen in het werken met teams en hoe hiermee om te gaan.
 • Omgaan met stagnatie, conflicten, kampen binnen teams en improductief gedrag van individuele teamleden.
 • Borging: op verschillende manieren en momenten in het verandertraject.

MODULE 3: ORGANISATIECOACHING

In deze module gaat het om het coachen van organisaties naar positieve verandering. Dit vereist kennis over wat de belangrijkste bouwstenen van een organisatie zijn, zowel functioneel als intermenselijk, en welke factoren hierbij zorgen voor cohesie of juist verdeeldheid. Om de organisatie goed te kunnen diagnosticeren, krijg je verschillende invalshoeken en methoden aangereikt, op basis van verschillende organisatiebeelden en mensbeelden. Vervolgens leer je hoe je de intake kunt doen om een goede inschatting te kunnen maken of de verandering realistisch is, gegeven het commitment en de vermogens van sleutelfiguren en het draagvlak binnen de organisatie als geheel. Ook hoe die verandercapaciteit alsnog kan worden gecreëerd en hoe je hierbij als katalysator kunt fungeren. Daarnaast leer je in te schatten welke productieve rol je het beste bij het veranderingswerk kunt vervullen, gezien je eigen expertise en motivatie.

Vervolgens maak je je verschillende verandertechnieken eigen, het ontwerpen van een stappenplan met bijbehorende rolverdeling of het interveniëren op een ‘werkende weg’ manier. Tenslotte hoe het veranderproces het beste door jou kan worden begeleid en verschillende manieren om de organisatie zelf haar verandering duurzaam te laten borgen.

Bouwstenen van de module

 • Begrippenkader organisatie en –verandering.
 • Oorzaken mislukken organisatieveranderingen in de praktijk.
 • Intakegesprek met de opdrachtgever en valkuilen.
 • Hoofdindicatiekaart van organisatieaspecten voor de integrale diagnose.
 • Crises, ontwikkelingsfasen en fixaties in organisatie.
 • Identiteit (vormen, diagnose) en identiteitsverandering.
 • Cultuur (vormen, diagnose) en cultuurverandering.
 • Structuurontwerp en procesinrichting (vormen, diagnose) en structuurverandering.
 • Organisatiedilemma’s en interventiemethodes.
 • Het creëren van verandercapaciteit en het omgaan met weerstanden.
 • Omgaan met macht en het politieke krachtenveld.
 • Koppeling van menselijke en zakelijke organisatiedoelen.
 • Communiceren en borgen van organisatieverandering voor alle stakeholders.
 • 2-daagse praktijkopdracht met de gehele deelnemersgroep
8,9
Gemiddeld cijfer voor Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)
Gebaseerd op 39 ervaringen
Erna Schoonderbeek
starstarstarstarstar_border
Erna Schoonderbeek
8
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Vanuit zijn enorme kennis geeft Rob les en deelt hij zijn ervaringen. Naast de theoretische kennis doe je veel praktijkervaring op tijdens de training, wat de training heel waardevol maakt. Ik kijk met plezier terug op het afgelopen jaar." - 13-06-2019 09:20

"Vanuit zijn enorme kennis geeft Rob les en deelt hij zijn ervaringen. Naast de theoretische kennis doe je veel praktijkervaring op tijdens d… alles lezen - 13-06-2019 09:20

Lianne Mulder
starstarstarstarstar
Lianne Mulder
Senior Secretariaat | Communicatie | Interim | Virtual
10
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Rob is een fantastische opleider. Met humor, nuchterheid en aansprekende voorbeelden neemt hij je mee door de lesstof en dat maakt dat het beklijft.
De opleiding organisatiecoach is een brede en interessante opleiding. Na afloop is je toolbox gevuld met alle gereedschappen die je nodig hebt bij coachklussen.
Ik denk met veel plezier terug aan deze studieperiode!" - 28-06-2018 07:52

"Rob is een fantastische opleider. Met humor, nuchterheid en aansprekende voorbeelden neemt hij je mee door de lesstof en dat maakt dat het b… alles lezen - 28-06-2018 07:52

Marcel Bruinsma
starstarstarstarstar
Marcel Bruinsma
Catering Divine Dishes
10
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Rob weet op een heldere en begrijpelijke manier de stof te presenteren en deze te ondersteunen met sprekende voorbeelden en een dosis humor. Verder maakt het feit dat hij zelf zeer ruime ervaring heeft, het makkelijk om ook praktijkcases te bespreken. Al met al een echte aanrader!" - 17-01-2018 09:27

"Rob weet op een heldere en begrijpelijke manier de stof te presenteren en deze te ondersteunen met sprekende voorbeelden en een dosis humor.… alles lezen - 17-01-2018 09:27

Arthur Fellinger
starstarstarstarstar_half
Arthur Fellinger
Organisatiecoach op het gebied van duurzaamheid bij @Fellingers Duurzaam na actie - Partner van DOBILO
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"De opleiding opgesplitst in 3 modules sluit aan bij de verschillende behoeftes voor coaching in organisaties. Ik heb de volgorde 'management-', 'team-' en als laatste 'organisatiecoaching' gevolgd. Voor mij voelde dit als een hele logische opbouw.
De theorie op de dag wordt goed afgewisseld met opdrachten zodat je ook aan het werk gaat met het aangebodene. Zelf vond ik deze opdrachten verdieping en veel inzicht geven mede omdat je dit altijd met een wisselde samenstelling van mede cursisten doet.
De teamopdracht en praktijkopdracht in module 2 (team) en 3 (organisatie) zijn bijzondere ervaringen en een echte test waarbij dingen 'op zijn plek' vallen.
Rob is een man uit de praktijk met een ongelofelijke hoeveelheid kennis. Bij veel vragen heeft hij wel een praktijk voorbeeld om de stof toe te lichten. Zijn humor en taalvaardigheid om dingen te duiden heb ik als zeer prettig ervaren.
De lokatie is centraal gelegen en heeft de mogelijkheid om, bij goed weer, in een heerlijke omgeving buiten de opdrachten te doen. De catering in de zaal en voor de lunch is erg goed. Bij veel file druk 's avonds is het is het geen straft om hier te blijven eten.
Kortom een aanrader voor een ieder die verdieping zoekt op het gebied van organisatie coaching in specifieke modules of als geheel." - 12-01-2018 14:34

"De opleiding opgesplitst in 3 modules sluit aan bij de verschillende behoeftes voor coaching in organisaties. Ik heb de volgorde 'management… alles lezen - 12-01-2018 14:34

starstarstarstarstar_half
AnneMarie Kuijs
Organisatie coach
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"
‘Wat mij enorm aansprak in de opleiding is het samengaan van theorie en de directe omzetting naar de praktijk. De inhoud van de opleiding is gestoeld op wetenschappelijke kennis en ervaring. Alle vormen van veranderwerk komen aan de orde. De opleiding heeft voor mij verdieping gebracht in het overzien van het grotere krachtenveld in organisaties. De begeleiding van Rob als trainer / docent heeft geïnspireerd en gemotiveerd. De groep bestond uit ervaren en zeer gemotiveerde mensen uit alle hoeken van het werkveld, het was veilig, er was ruimte voor iedereen zijn perspectieven en inbreng.  Dit was inspirerend.
Organisatie coaching in 1 zin: Doen wat nodig is in veranderwerk vanuit kennis en kunde met veel aandacht voor de (inter) menselijke kant. Het hart heeft immers redenen die het verstand niet begrijpt.’" - 10-01-2018 20:36

" ‘Wat mij enorm aansprak in de opleiding is het samengaan van theorie en de directe omzetting naar de praktijk. De inhoud van de opleiding … alles lezen - 10-01-2018 20:36

Kathelijne Volker-Veger
starstarstarstarstar
Kathelijne Volker-Veger
Expert op het gebied van leren en ontwikkelen van mensen en organisaties bij Savant Learning Partners
10
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"De opleiding organisatie coaching heeft mij veel gebracht: nieuwe inzichten, vaardigheden, inspiratie en energie. Niet alleen vanuit Rob Hogewoning zelf, maar ook door het contact met de andere deelnemers. Een geweldige groep van mensen die net als ik gegrepen zijn door de vraag hoe organisaties succesvol kunnen zijn en blijven. Wat dat vraagt van de mensen die er werken en van hun leiders. Ik kan deze opleiding absoluut aanraden. " - 03-01-2018 15:35

"De opleiding organisatie coaching heeft mij veel gebracht: nieuwe inzichten, vaardigheden, inspiratie en energie. Niet alleen vanuit Rob Hog… alles lezen - 03-01-2018 15:35

Natasja van der Berg
starstarstarstarstar_half
Natasja van der Berg
Personal Coaching | Managementcoaching | Teamcoaching | Organisatiecoaching | Business Coaching
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Rob combineert op een praktische en plezierige wijze theorie en praktijk. De lesstof is toegankelijk en direct in de praktijk te gebruiken. Rob daagt je uit en weet goede accenten te leggen op jouw unieke bijdrage als professional en op persoonlijk vlak. Natasja van der Berg " - 03-01-2018 12:00

"Rob combineert op een praktische en plezierige wijze theorie en praktijk. De lesstof is toegankelijk en direct in de praktijk te gebruiken. … alles lezen - 03-01-2018 12:00

starstarstarstarstar_half
Hans Streng
Opleider/trainer/coach
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

""In deze opleiding is de langjarige praktijkervaring en kennis van Rob Hogewoning
samengebundeld in een stroom pittige nadenkvragen en een overvloed aan
direct bruikbare tips en tools.
De stukjes van mijn puzzel pasten ineens eens tuk beter!
" - 21-12-2017 18:00

""In deze opleiding is de langjarige praktijkervaring en kennis van Rob Hogewoning samengebundeld in een stroom pittige nadenkvragen en een … alles lezen - 21-12-2017 18:00

Jantiena Dijkstra
starstarstarstarstar_half
Jantiena Dijkstra
PSD2 Opportunities Lead bij ING
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Erg leerzame opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. Zowel in het doorvoeren van veranderingen in de organisatie als het coachen van teams heb ik nog steeds veel aan deze opleiding. De opleiding geeft namelijk in de breedte een goede basis voor het (mee helpen) doorvoeren van ontwikkelingen binnen een bedrijf: van individu tot team tot de hele organisatie.

Rob is daarbij een goede docent en coach. De theorie ondersteunt hij met eigen praktijkvoorbeelden en daarnaast hanteert hij het adagium 'practice what you preach' ook direct tijdens de klassikale lessen en 1 op 1 begeleiding. " - 21-12-2017 13:52

"Erg leerzame opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. Zowel in het doorvoeren van veranderingen in de organisatie als het … alles lezen - 21-12-2017 13:52

starstarstarstarstar_half
Pieta Wilterdink
Manager Geriatrische Revalidatie Zorg
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"In de opleiding tot organisatiecoach wordt de theorie op inspirerende wijze gekoppeld aan de praktijk door enerzijds het maken van praktijkopdrachten anderzijds doordat Rob de ervaring die hij zelf in de loop der jaren heeft opgebouwd met je deelt. De groep bestaat uit deelnemers met verschillende achtergronden en er is tijd en ruimte om kennis en ervaring met elkaar te delen. De locatie waar de lesdagen worden gegeven is aangenaam. Kortom een opleiding, die de je de energie geeft om in de praktijk enthousiast aan de slag te gaan. " - 20-12-2017 15:09

"In de opleiding tot organisatiecoach wordt de theorie op inspirerende wijze gekoppeld aan de praktijk door enerzijds het maken van praktijko… alles lezen - 20-12-2017 15:09

Line Raaijen
starstarstarstarstar_half
Line Raaijen
Verpleegkundig ZZPer at Pro Geria Thuiszorg
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Rob is een bevlogen maar rustige trainer met hart voor het vak en is een onuitputtelijke bron van ervaring en deskundigheid.
Hij maakt mooie combinaties van theorie en praktijk en daagt uit om buiten je comfortzone te gaan. Topdocent!" - 16-12-2017 19:53

"Rob is een bevlogen maar rustige trainer met hart voor het vak en is een onuitputtelijke bron van ervaring en deskundigheid. Hij maakt moo… alles lezen - 16-12-2017 19:53

starstarstarstarstar
Chrétien Verheijen
zelfstandig HR en Transitie professional
10
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"De opleiding Organisatiecoaching van Rob Hogewoning trok destijds mijn grote aandacht omdat deze als eerste in de opleidingsmarkt de 3 dimensies organisatie, teams en integraal manager combineert. Je leert van Rob het gehele traject van intake en diagnose tot interventie aanpak voor de 3 dimensies in samenhang te beheersen. Omdat je samenwerkt in een kleine opleidingsgroep, krijg je veel persoonlijke aandacht van Rob en is er ook veel ruimte voor kennis- en ervaringsuitwisseling en intervisie. Rob combineert als trainer de unieke persoonlijkheid van precieze aandacht en nodige dosis humor met een scherpe eerlijkheid en confrontatie met je eigen denkpatronen en vraagstukken. Omdat de opleiding intensief is qua opleidingsdagen, huiswerk en eindopdracht, kan ik het geleerde volop in de praktijk toepassen. Zowel bij mijn acquisitie als tijdens mijn opdrachten. Ik kan daarom zowel deze opleiding als Rob als trainer van harte aanbevelen !"" - 15-12-2017 15:42

"De opleiding Organisatiecoaching van Rob Hogewoning trok destijds mijn grote aandacht omdat deze als eerste in de opleidingsmarkt de 3 dimen… alles lezen - 15-12-2017 15:42

Peter Nagelkerke
starstarstarstarstar
Peter Nagelkerke
Management Consultancy | Project Management | Interim Management |Training | Coaching
10
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"De opleiding Organisatiecoach kenmerkt zicht door een heldere uiteenzetting van de theorie, doorspekt met de nodige humor, afgewisseld met veel hands-on (praktijk)opdrachten en gebaseerd op de jarenlange ervaring van Rob. Hij inspireert en triggert waar nodig. Doordat deze masterclass wordt gegeven met een beperkt aantal deelnemers met verschillende achtergronden, geeft dat gedurende de opleiding tevens vele verrassende invalshoeken. Deze opleiding is dan ook voor mij zeer waardevol gebleken en is een welkome aanvulling op de inmiddels goed gevulde toolbox die ik als organisatiecoach kan inzetten." - 15-12-2017 13:37

"De opleiding Organisatiecoach kenmerkt zicht door een heldere uiteenzetting van de theorie, doorspekt met de nodige humor, afgewisseld met v… alles lezen - 15-12-2017 13:37

Jan Bezemer
starstarstarstarstar_border
Jan Bezemer
Ik coach medewerkers, managers en teams bij stress, in werk en relaties. Na 3 tot 4 maanden gegarandeerd resultaat!
8
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Mooi nieuw platform geleerd om coaching en teamcoaching aan te vliegen in organisaties. Gaf me zelfvertrouwen en inspiratie! Dat ging ook tijdens de opleiding met een vleugje humor, Daar houd ik wel van." - 13-12-2017 13:56

"Mooi nieuw platform geleerd om coaching en teamcoaching aan te vliegen in organisaties. Gaf me zelfvertrouwen en inspiratie! Dat ging ook ti… alles lezen - 13-12-2017 13:56

starstarstarstarstar_half
Martine van den Hoed
Organisatiecoach en trainer
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Ik heb enorm veel aan de opleiding gehad waarbij ik veel van de opgedane kennis nog elke dag toepas. Voor mij de perfecte combinatie van executive coaching, teamcoaching en organisatiecoaching met daarbinnen veel ruimte voor je eigen leerontwikkeling.
Rob doorleeft de materie en vult theorie aan met de rijke ervaringen uit zijn eigen praktijk en met daarbij nog de nodige humor zorgen het voor een goede mix. " - 13-12-2017 10:16

"Ik heb enorm veel aan de opleiding gehad waarbij ik veel van de opgedane kennis nog elke dag toepas. Voor mij de perfecte combinatie van exe… alles lezen - 13-12-2017 10:16

starstarstarstar_borderstar_border
H ten Hoeve
Ambulant begeleider Samenwerkingsverband Onderwijs
6
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"In deze opleiding krijg je theorie, inzicht en tools m.b.t. het coachen van directie, teams en organisaties in beweging. Een verbreding t.o.v. andere coachmethodes. Rob doceert enthousiast vanuit zijn praktijkervaring. Daarnaast doe je zelf ervaring op door praktijkopdrachten.
Als aandachtspunt geef ik mee dat het lesaanbod mijns inziens minder verbaal mag zijn (theorie kan thuis doorgenomen worden, waardoor er ruimte komt voor meer wisselende en coachende werkvormen) en de feedback op de opdrachten meer vanuit de praktijk dan vanaf papier (bijv mbv videobeelden)
" - 13-12-2017 09:11

"In deze opleiding krijg je theorie, inzicht en tools m.b.t. het coachen van directie, teams en organisaties in beweging. Een verbreding t.o.… alles lezen - 13-12-2017 09:11

starstarstarstarstar_half
Coby Smeenk
ai organisatie adviseur/projectleider leren & ontwikkelen
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"De opleiding Organisatiecoaching heeft een goede balans tussen organisatieinrichting en cultuur/gedrag. De vorm is: opleidingsdagen met veel informatie, oefenen en ervaringen delen, dus leren van elkaar en thuis flink aan de bak met verdiepende opdrachten. Rob is inspirerend, heeft humor en enorm veel kennis en ervaring. Ik heb ervan genoten en pas het geleerde dagelijks toe." - 13-12-2017 08:21

"De opleiding Organisatiecoaching heeft een goede balans tussen organisatieinrichting en cultuur/gedrag. De vorm is: opleidingsdagen met veel… alles lezen - 13-12-2017 08:21

Sandra van de Pol
starstarstarstarstar_half
Sandra van de Pol
Interim Manager
9
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"De training bevat een goede afwisseling in theorie en praktijk. Waarbij je de theorie ook direct toepast in de praktijk. Het tempo ligt hoog, dus ervaring in het zakelijke bedrijfsleven helpt. Je krijgt meer dan voldoende handvatten en interventies om het vak als organisatiecoach goed uit te kunnen voeren. De training is modulair opgebouwd, zodat je zelf de voor jou relevante modules kunt volgen. De afsluiting van de module organisatie coaching met een praktijkopdracht bij een organisatie is bijzonder leerzaam. Rob heeft zelf veel ervaring en brengt zijn kennis op inspirerende en humoristische wijze in. Een aanrader!"" - 11-12-2017 20:18

"De training bevat een goede afwisseling in theorie en praktijk. Waarbij je de theorie ook direct toepast in de praktijk. Het tempo ligt hoog… alles lezen - 11-12-2017 20:18

Mariëlle Hoeben
starstarstarstarstar_border
Mariëlle Hoeben
HR manager
8
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Inhoudelijk goede opleiding en qua opzet heel prettig: leren en tegelijkertijd toepassen. Sluit erg goed aan bij mijn huidige functie van HR adviseur en mijn ontwikkeling richting organisatieadvies, team- en individuele coaching." - 11-12-2017 20:08

"Inhoudelijk goede opleiding en qua opzet heel prettig: leren en tegelijkertijd toepassen. Sluit erg goed aan bij mijn huidige functie van HR… alles lezen - 11-12-2017 20:08

Angela van Seters - Bensink
starstarstarstarstar_border
Angela van Seters - Bensink
Projectleider/projectadviseur ontwikkelen en inrichten leeromgeving Omgevingswet at Gemeente Rotterdam
8
Opleiding tot Organisatiecoach (management coaching, teamcoaching, organisatiecoaching)

"Rob heeft een rustige en beschouwende manier van doceren en kennis delen. Dat, in combinatie met zijn rijke praktijkervaring, waaruit hij regelmatig en beeldend met mooie voorbeelden verhaald, maakte de opleiding voor mij waardevol. ik heb een schat aan informatie, modellen en theorie meegekregen.
De persoonlijke reflectiemomenten met Rob en die met mijn mede studiegenoten zijn de kers op de taart. " - 11-12-2017 15:10

"Rob heeft een rustige en beschouwende manier van doceren en kennis delen. Dat, in combinatie met zijn rijke praktijkervaring, waaruit hij re… alles lezen - 11-12-2017 15:10

Rob Hogewoning - verleg je met zelfvertrouwen, optimisme en nieuwsgierigheid
Rob Hogewoning
verleg je met zelfvertrouwen, optimisme en nieuwsgierigheid
8,9

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.