IPMA-C

Niveau
Totale lesduur
Trainers
Erwin RaemakersPaul Oldenzeel
Startdatum en plaats
8,4
Gemiddeld cijfer voor IPMA-C
Gebaseerd op 20 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Gerrie Bakker
starstarstarstarstar_half
Gerrie Bakker
Project Manager | Change Manager | Teamleider
9
IPMA-C

"De toch wat droge stof wordt erg interactief gebracht, kleine groep, strak georganiseerd, veel inzichten in de 4 trainingsdagen gekregen! Volgende training volg ik zeker weer bij Forsa Advies! Aanrader! " - 23-08-2015 11:46

"De toch wat droge stof wordt erg interactief gebracht, kleine groep, strak georganiseerd, veel inzichten in de 4 trainingsdagen gekregen! Vo… alles lezen - 23-08-2015 11:46

Startdata en plaatsen

Forsa Advies, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
29 aug. 2018 tot 18 okt. 2018
Toon rooster
event 29 augustus 2018, 09:00-17:00, Trainingsdag 1
event 12 september 2018, 09:00-17:00, Trainingsdag 2
event 4 oktober 2018, 09:00-17:00, Trainingsdag 3
event 18 oktober 2018, 09:00-17:00, Trainingsdag 4

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Beschrijving

Met het behalen van de IPMA C certificering kunt u aantonen over een stevige basis als projectmanager te beschikken en dat u de projectmanager van complexe projecten kunt ondersteunen. Tijdens de training én het certificeringtraject ontwikkelt u uw professionele kijk op projecten.

Waarom uw IPMA C certificering behalen bij Forsa Advies?

 • U kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage. Wij bieden een uitstekende online examenoefenomgeving die u inzicht biedt in uw …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Kun je zonder een IPMA D certificatie deelnemen aan een volledige IPMA C opleiding?"

Gevraagd door Bram - 28-10-2016 12:02
Ja, wanneer je aan de voorwaarden die IPMA stelt wat betreft praktijkervaring (onder andere "36 maanden projectmanagementervaring te hebben opgedaan in de afgelopen zes jaar", lees meer over de voorwaarden op http://www.ipmacertificeren.nl/) kun je zonder IPMA D certificaat deelnemen aan de IPMA C opleiding om IPMA C gecertificeerd te worden. Hiervoor moet je voordat je aan de opleiding begint een intakegesprek afronden, om er zeker van te zijn dat je op het gewenste niveau bent.
Zoë van Dantzig
Beantwoord door Zoë van Dantzig (Springest leeradviseur)

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Met het behalen van de IPMA C certificering kunt u aantonen over een stevige basis als projectmanager te beschikken en dat u de projectmanager van complexe projecten kunt ondersteunen. Tijdens de training én het certificeringtraject ontwikkelt u uw professionele kijk op projecten.

Waarom uw IPMA C certificering behalen bij Forsa Advies?

 • U kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage. Wij bieden een uitstekende online examenoefenomgeving die u inzicht biedt in uw vorderingen.
 • Onze trainers combineren jarenlange ervaring uit de praktijk met uitstekende trainersvaardigheden.
 • Uiteraard doen we er alles aan om de training van uw keuze door te laten gaan. Mocht een training te weinig deelnemers kennen, dan nemen we contact met u op om te overleggen, en bieden u dan een oplossing waarmee u tevreden bent.

Voor wie?

Deelnemers zijn projectmanagers en projectleiders met circa drie jaar of meer ervaring. PRINCE2 kennis vooraf is een pré maar geen vereiste. Indien u twijfelt of deze training geschikt is voor u, neemt u dan contact met ons op. IPMA Certificering stelt ook eisen aan de IPMA C kandidaten voor het IPMA C assessment. Zie deze toelatingseisen op de website van IPMA Certificering.

Leerdoelen IPMA C traject

Deze training beoogt u effectiever te maken met:

 • het verkrijgen van een stevige, brede theoretische basis voor het professioneel managen van projecten.
 • het leren hoe deze theorie praktisch toe te passen.
 • het uitwisselen van ervaringen op eigen projectmanagementpraktijk met ervaren vakgenoten.
 • het voorbereiden op de IPMA C certificering.

Het IPMA C Certificeringstraject

Het IPMA C Certificeringstraject bestaat uit

 • Begeleiding stap 1: intake aan de hand van uw ervaringsdocument
 • IPMA C training ter voorbereiding op uw theorie-examen
 • IPMA C theorie-examen
 • Begeleiding stap 2: begeleiding bij het opstellen van de managementsamenvatting en uw zelfassessment *)
 • Begeleiding stap 3: voorbereiding op het IPMA C assessment *
 • IPMA C assessment

*) optionele, maar aanbevolen individuele begeleiding

Begeleiding stap 1: Intake

Wanneer u ook de individuele begeleiding voor het IPMA C assessment boekt, doorloopt u - bij voorkeur voorafgaand aan de training - de intake; om te bepalen of uw ervaringsdocument voldoet aan de eisen van de IPMA certificering. Dit gebeurt schriftelijk en eventueel telefonisch. Mocht uw ervaringsdocument nog niet afdoende aantoonbare ervaring bevatten voor IPMA C of mocht u op dat moment niet beschikken over een geschikt referentieproject, dan kunt u het traject hier afbreken of onderbreken. Als u deze intake succesvol doorloopt, kan het begeleidingstraject na de training en het theorie-examen worden vervolgd. Zie de toelatingseisen op IPMA Certificering.

IPMA C training

Duur, data en locaties

Deze training bestaat uit vier dagen les. De tijd tussen de bijeenkomsten kunt u gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. Data, locaties en prijzen vindt u op onze website onder de tab 'Lesdata & Inschrijven'. Voor het totale investeringsoverzicht, scrolt u verder naar beneden.

Studiebelasting en lesmethode

Aan de hand van een doorlopende casus en met eigen inbreng aan de slag met de materie langs de leidraad van de te behandelen competenties. IPMA bevat een breed scala aan modellen en technieken. Een belangrijk aspect in de training is de toepassing ervan in de praktijk. Onze trainers zijn zowel in de praktijk als theorie deskundig en daarmee een uitstekende gids. De studiebelasting van de IPMA C is circa 16 uur per lesdag en dus ongeveer 64 uur in totaal.

Trainingsmateriaal - IPMA C training

U ontvangt een luxe trainingsmap in kleur met de te behandelen sheets, literatuur en opgaven. Daarnaast wordt gedurende de training gebruik gemaakt van het Handboek Projectmanagement op basis van ICB4. Dit lesboek ter waarde van € 75 is in de trainingsprijs inbegrepen. Bovendien krijgt u toegang tot onze e-learning omgeving. Deze tool helpt u effectief, efficiënt en op een prettige manier te studeren.

IPMA C theorie-examen

Na afloop van de IPMA C training en de bijbehorende zelfstudie, bent u klaar voor het theorie-examen. Het IPMA C theorie-examen duurt 3 uur en bestaat uit uitsluitend open vragen. U kunt dit boeken via IPMA Certificering of via Forsa Advies.

Na het behalen van het theorie-examen krijgt u het deelcertificaat IPMA C theorie. Vanaf het moment dat u het IPMA C theorie-examen hebt geboekt, heeft u 18 maanden de tijd om het assessment succesvol te doorlopen. Als u beide onderdelen succesvol heeft afgerond, wordt u opgenomen in het IPMA register als gecertificeerd projectmanager. Het is daarom belangrijk dat u vóór het theorie-examen reeds - zo goed als - beschikt over de vereiste 3 jaar aan relevante projectmanagementervaring.

Begeleiding stap 2 en 3

Na de training en het behalen van het theorie-examen, vervolgt u uw individuele begeleidingstraject. Onze IPMA coach/trainer:

 • stap 2: begeleidt u bij het op de juiste manier indienen van alle formulieren en bij het schrijven van de managementsamenvatting en het zelfassessment;
 • stap 3: bereidt het IPMA C assessment gesprek goed met u voor door middel van een proefassessment en interviewtraining. Deze stap plannen we graag samen met u in, in de twee weken voordat het daadwerkelijke assessment-interview plaatsvindt.

Bovendien geeft onze coach u waardevolle tips, adviezen en feedback.

De begeleiding bestaat uit drie persoonlijke afspraken met uw begeleider. Deze vinden plaats in Hilversum tenzij anders overeen gekomen. Daarbuiten heeft u contact met uw begeleider per e-mail en telefoon.

U kunt dit arrangement het beste boeken tegelijkertijd met de training, maar in ieder geval voorafgaand aan het indienen van uw documenten bij IPMA Certificering om zo optimaal rendement te hebben van deze begeleiding. 

IPMA C assessment

U legt het IPMA C assessment af bij IPMA Certificering. In dit assessment wordt u bevraagd over de door u ingediende projecten door twee assessoren. Voor meer informatie verwijzen we u naar IPMA Certificering.

Als u het theorie-examen en het assessment succesvol heeft afgerond, wordt u opgenomen in het IPMA register als gecertificeerd projectmanager.

IPMA C Certificering investeringsoverzicht

Prijzen
€ 300     Begeleiding stap 1: intake **)
€ 1.799   4-daagse IPMA C training klassikale training *)
€ 1.000   Begeleiding stap 2: begeleiding opstellen managementsamenvatting en zelfassessment **)
€ 500     Begeleiding stap 3: voorbereiding op assessment inclusief proefassessment**)
€ 3.599   Totaal training en begeleiding door Forsa Advies

€ 780     IPMA C Theorie-examen bij IPMA Certificering
€ 1.370  IPMA C Assessment bij IPMA Certificering
€ 2.150 Totaal certificering

€ 5.749 Totaal IPMA C training, begeleiding en certificering

*) De trainingsprijs is inclusief lesmateriaal, een goede leslocatie met voldoende en veelal gratis/betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat voor een dagtraining uit een lunch, koffie, thee, water en frisdrank. Voor een avondtraining bestaat dit arrangement uit koffie, thee, water en frisdrank.

**) U kunt kiezen voor een aanvullend IPMA C individueel begeleidingstraject. Ons individuele begeleidingsarrangement betreft in totaal 8 uur die we in één keer aan u factureren. Mocht u dit traject moeten afbreken, dan ontvangt u een creditnota voor de resterende stappen.

**) U kunt het examen en assessment zelf boeken via IPMA Certificering. Als u Forsa Advies uw examens/assessments wilt laten boeken en factureren, brengen wij u € 30 in rekening per examen / assessment per persoon.

Alle prijzen zijn exclusief btw

In-company en maatwerk

Deze training kan in-company verzorgd worden op in overleg vastgestelde dagen en tijden en op uw locatie. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het financieel aantrekkelijk om een in-company training te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Vervolg na IPMA C Certificering

Na de certificering op C niveau moet u deze op peil houden door projecten te blijven managen en te investeren in uw kennis en kunde. U kunt u ook doorstromen naar een IPMA B certificering. Hiervoor gelden specifieke eisen aan uw cv op het vlak van projectmanagement. Indien uw cv hiervoor voldoet, kunt u ook direct opgaan voor IPMA B Certificering. U hoeft dus niet éérst IPMA C te behalen om voor B in aanmerking te komen.

Hercertificering IPMA C

De IPMA certificering vereist dat u uw kennis en competenties up-to-date houdt. Uw IPMA C certificaat blijft 5 jaar geldig. Voor hercertificering dient u zich aan te melden bij het exameninstituut. Criteria met betrekking tot hercertificering betreffen op hoofdlijnen:

 • Voldoende projecten op uw IPMA niveau hebben gemanaged in de afgelopen periode.
 • Uw actieve bijdragen op projectmanagementgebied, zoals het geven of volgen van trainingen, presentaties, het publiceren van artikelen, enzovoorts.

Zie voor details de website IPMA Certificering.

IPMA C training - Gedetailleerd overzicht van onderwerpen

Hieronder vindt u alle IPMA onderwerpen. De meeste onderwerpen komen aan bod in de les. Een deel van de onderwerpen doet u op basis van zelfstudie  op basis van het lesboek en de e-learning (aan de hand van vragen en filmpjes) met daarbij de mogelijkheid om vragen te stellen aan de trainer.

Practice - Vaktechnische competenties

 • V1.1 Projectaanpak
 • V2.1 Verwachtingen en eisen
 • V3.1 Scope en afbakening
 • V3.2 Productdecompositie
 • V3.3 Configuratiemanagement
 • V4.1 Planning en fasering
 • V5.1 Projectorganisatie
 • V5.2 Informatie- en managementsystemen
 • V6.1 Kwaliteit
 • V6.2 Kwaliteitsbeoordeling, audit en evaluatie
 • V7.1 Kostenraming
 • V7.2 Kostenmanagement
 • V7.3 Projectfinanciering
 • V8.1 Capaciteitsmanagement
 • V9.1 Inkoop
 • V9.2 Overeenkomsten
 • V10.1 Projectvoorbereiding
 • V10.2 Projectdefinitiefase
 • V10.3 Schattingsmethoden
 • V10.4 Beheersing en rapportage
 • V10.5 Wijzigingsbeheer
 • V10.6 Afsluiting
 • V11.1 Risicomanagement: begrippen, definities en categorieën
 • V11.2 Risicomanagementraamwerk
 • V11.3 Risicomanagementtechnieken
 • V12.1 Stakeholderanalyse en stakeholdermanagement
 • V13.1 Organisatieverandering

People - Gedragsmatige competenties

 • G1.1 Zelfreflectie en zelfmanagement
 • G1.2 Persoonlijke doelbepaling en tijdmanagement
 • G1.3 Stressmanagement
 • G2.1 Ethiek
 • G2.2 Betrouwbaarheid
 • G3.1 Communicatie
 • G3.2 Gespreksvaardigheden
 • G3.3 Vergaderen
 • G3.4 Workshops
 • G3.5 Presenteren
 • G3.6 Schriftelijk communiceren
 • G4.1 Openheid
 • G4.2 Adviseren
 • G5.1 Leiderschap
 • G6.1 Levenscyclus teams
 • G6.2 Succesvolle teams
 • G7.1 Crisismanagement
 • G7.2 Conflictmanagement
 • G8.1 Probleemoplossen
 • G8.2 Creativiteit
 • G9.1 Onderhandelen
 • G10.1 Resultaatgerichtheid


Perspective - Contextuele competenties

 • C1.1 Missie, visie en strategie
 • C1.2 Strategisch prestatiemanagement
 • C1.3 Investeringsberekeningen
 • C1.4 Zakelijke of organisatorische rechtvaardiging
 • C2.1 Projectmanagement
 • C2.2 Programmamanagement
 • C2.3 Portfoliomanagement
 • C2.4 Inrichten PPP- en PMO-organisatie
 • C2.5 Organisatietheorie
 • C2.6 PPP-managementstandaarden en –methoden
 • C2.7 Procesontwikkelingsmethoden
 • C2.8 Personeelsmanagement
 • C2.9 Financiële administratie
 • C3.1 Duurzaamheid
 • C3.2 Wet- en regelgeving
 • C3.3 Gezondheid, beveiliging, veiligheid en milieu
 • C4.1 Invloed en belangen
 • C5.1 Cultuur en waarden

Misschien is het u opgevallen dat de onderwerpen nagenoeg gelijk zijn aan die  van IPMA D. Echter, op een dieper liggend niveau zijn er leerdoelen die voor IPMA C wel gelden en voor IPMA D niet. Bovendien moeten deelnemers op niveau C vaker aantonen dat ze de leerstof niet alleen begrijpen, maar ook kunnen toepassen op een gegeven scenario. IPMA D kandidaten moeten meer gevallen kunnen aantonen dat ze de leerstof begrijpen, maar hoeven deze in minder gevallen ook te kunnen toepassen. Uiteraard geven we dit duidelijk aan in onze lesmaterialen.

PRINCE2® is a Registered Trade Mark of AXELOS limited

TvdA 2018-02-28

8,4
Gemiddeld cijfer voor IPMA-C
Gebaseerd op 20 ervaringen
Gerrie Bakker
starstarstarstarstar_half
Gerrie Bakker
Project Manager | Change Manager | Teamleider
9
IPMA-C

"De toch wat droge stof wordt erg interactief gebracht, kleine groep, strak georganiseerd, veel inzichten in de 4 trainingsdagen gekregen! Volgende training volg ik zeker weer bij Forsa Advies! Aanrader! " - 23-08-2015 11:46

"De toch wat droge stof wordt erg interactief gebracht, kleine groep, strak georganiseerd, veel inzichten in de 4 trainingsdagen gekregen! Vo… alles lezen - 23-08-2015 11:46

starstarstarstarstar_border
Peter van Deukeren
Projectleider
8
IPMA-C

"De training bij Forsa is me goed bevallen. In een informele setting maakt de trainer de stof toegankelijk. Er is veel ruimte voor interactie en inbreng van eigen praktijkvoorbeelden. Het is wel aan te bevelen deze training te doen als je ook P2 Foundation of Practitioner hebt gevolgd. De hoeveelheid stof is flink en het is geen open boek examen zoals bij P2. Het voordeel van IPMA boven P2 is wel dat er ook aandacht is voor "soft skills" en financieel projectmanagement." - 15-04-2013 20:45

"De training bij Forsa is me goed bevallen. In een informele setting maakt de trainer de stof toegankelijk. Er is veel ruimte voor interactie… alles lezen - 15-04-2013 20:45

starstarstarstarstar_border
Anoniem
8
IPMA-C

"Een praktische en planmatige aanpak waarbij op een professionele manier alle aspecten van projectmanagement in theorie en dmv voorbeelden uit de praktijk bijgebracht worden. Aan te raden voor zowel beginnende als al ervaren projectmanagers die hun kennis willen ophalen." - 20-01-2013 10:03

"Een praktische en planmatige aanpak waarbij op een professionele manier alle aspecten van projectmanagement in theorie en dmv voorbeelden ui… alles lezen - 20-01-2013 10:03

starstarstarstarstar_border
Maaike van der Eerden
7,8
IPMA-C

"Lesmateriaal, locatie en training zijn uitstekend verzorgd. Prettige manier van lesgeven door trainer, kleine groepen en goede afwisseling van theorie, praktijkopdrachten en voorbeelden. De stof is pittig voor slechts 4 lesdagen, zelfstudie is noodzakelijk. " - 24-03-2011 10:09

"Lesmateriaal, locatie en training zijn uitstekend verzorgd. Prettige manier van lesgeven door trainer, kleine groepen en goede afwisseling v… alles lezen - 24-03-2011 10:09

starstarstarstarstar_border
Peter Rausch (Siemens IT Solutions and Services B.V.
7,8
IPMA-C

"Goede training, waarvan ik veel heb opgestoken en met vertrouwen het examen tegemoed ga. Training wordt gegeven in een kleine groep, met veel persoonlijke aandacht. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen, de trainer geeft aansprekende voorbeelden en er is een goede afwisseling tussen theorie en het maken (deels in groepje) van opdrachten." - 22-03-2011 18:43

"Goede training, waarvan ik veel heb opgestoken en met vertrouwen het examen tegemoed ga. Training wordt gegeven in een kleine groep, met vee… alles lezen - 22-03-2011 18:43

starstarstarstarstar_border
Jony
8,2
IPMA-C

"De training werd duidelijk en interessant gegeven. De kleine groep maakte dat je goed tot je recht kwam en je input werd gewaardeerd. De trainer was vriendelijk en geduldig ook al moest hij het voor de 3e keer uitleggen. Er werden veel praktijkvoorbeelden gegeven en de werkwijze was afwisselend waardoor de training je bleef boeien. Kortom een echte aanrader!" - 22-03-2011 11:55

"De training werd duidelijk en interessant gegeven. De kleine groep maakte dat je goed tot je recht kwam en je input werd gewaardeerd. De tra… alles lezen - 22-03-2011 11:55

starstarstarstarstar_half
Vicky Delaney
8,6
IPMA-C

"Ik heb deze training als erg nuttig ervaren als voorbereiding op het IPMA-D examen. Het lesmateriaal werd gepresenteerd met veel voorbeelden, praktijkopdrachten en ruimte voor vragen. Dit maakte het een boeiende training en ik heb gemerkt dat de lesstof echt blijft ‘hangen’ met een dergelijke aanpak. Complimenten voor de trainer Ron Seegers, die met veel enthousiasme zijn kennis en ervaring over weet te brengen" - 22-02-2011 13:45

"Ik heb deze training als erg nuttig ervaren als voorbereiding op het IPMA-D examen. Het lesmateriaal werd gepresenteerd met veel voorbeelden… alles lezen - 22-02-2011 13:45

starstarstarstarstar_border
Erik van der Wijst (Min. v. BZK)
8,2
IPMA-C

"Eind januari jl heb ik het theoretische deel van de IPMA-C cursus afgerond. In de komende maanden zal ik nog examen doen en mijn rapport samenstellen. In mijn cursus zaten twee man voor IPMA-C en drie voor IPMA-D. Ik vond de cursus heel prettig vooral doordat die interactief werd gebracht. Door een casus werd de theoretische kennis direct getoetst. Dat zorgde voor een welkome afwisseling. Ron Seegers, de trainer, wist door middel van voorbeelden de zaak toe te lichten. Ook de schaalgrootte, 5 cursisten, vond ik een pré. Kortom deze cursus is aan te bevelen!" - 10-02-2011 22:31

"Eind januari jl heb ik het theoretische deel van de IPMA-C cursus afgerond. In de komende maanden zal ik nog examen doen en mijn rapport sam… alles lezen - 10-02-2011 22:31

starstarstarstarstar_half
Peter Jonk
9,2
IPMA-C

"Training verliep lekker vlot. Materie wordt op een logische manier gepresenteerd en voldoende aangevuld met praktijk voorbeelden. Er is genoeg ruimte om dieper op de theorie in te gaan. Goed sfeer, erg van genoten. " - 10-02-2011 16:11

"Training verliep lekker vlot. Materie wordt op een logische manier gepresenteerd en voldoende aangevuld met praktijk voorbeelden. Er is geno… alles lezen - 10-02-2011 16:11

starstarstarstarstar_border
michel groenendaal
8,4
IPMA-C

"Ron zeegers is een zeer kundige trainer die je aandacht heel de training door scherp weet te houden met goede uitleg van de lesstof, aan de hand van vele goede praktijkervaringen en vaak ook humoristische voorbeelden.
Met de nodige thuisstudie en de trainingsdagen denk ik dat ik goed ben voor bereid op het examen.
" - 04-02-2011 20:52

"Ron zeegers is een zeer kundige trainer die je aandacht heel de training door scherp weet te houden met goede uitleg van de lesstof, aan de … alles lezen - 04-02-2011 20:52

starstarstarstarstar_border
Jos van Zijl
8,2
IPMA-C

"De training werd gegeven door Ron Seegers. Ron weet je op alle momenten in de cursus scherp te houden door de interactieve manier waarop hij de training geeft. De praktijk case die als een rode draad door de training loopt, geeft je de eerste ervaringen in de stof die net gedoceerd is. Aan het begin van elke trainingdag werd de herhaling van de onderwerpen van de vorige trainingdag op een pakkende interactieve manier gedaan. De hele training was hierdoor niet alleen een prettige ervaring, maar ook een absolute bijdrage aan mijn kennisopbouw met betrekking tot IPMA." - 14-10-2010 12:51

"De training werd gegeven door Ron Seegers. Ron weet je op alle momenten in de cursus scherp te houden door de interactieve manier waarop hij… alles lezen - 14-10-2010 12:51

starstarstarstarstar_half
Thijs
9,2
IPMA-C

"Een zeer goede training. De theorie wordt plezierig overgebracht en door middel van oefeningen en praktijk voorbeelden erg goed te begrijpen.
De trainer is erg ervaren en heeft een positief effect op de groep." - 14-10-2010 12:05

"Een zeer goede training. De theorie wordt plezierig overgebracht en door middel van oefeningen en praktijk voorbeelden erg goed te begrijpen… alles lezen - 14-10-2010 12:05

starstarstarstarstar_border
M. van Dijk
8
IPMA-C

"Cursus geeft je een goede zelfreflectie wat betreft je projectmanagement skills. De uitleg en praktische voorbeelden gedurende de training, het enthousiasme en kennis van de trainer, het naslagwerk en de oefenexamens, geven je een goede basis voor je IPMA-C/D. Het studiemateriaal leeft meer na de gedegen uitleg.
Naast de nodige zelfstudie en deze cursus, heb je een waardevolle aanvulling van je vaardigheden en competenties." - 14-10-2010 10:43

"Cursus geeft je een goede zelfreflectie wat betreft je projectmanagement skills. De uitleg en praktische voorbeelden gedurende de training, … alles lezen - 14-10-2010 10:43

starstarstarstarstar_border
Marcel Schapers
8,2
IPMA-C

"De trainer werkt zeer interactief, geeft ruime aandacht aan vragen of ervaring van de cursisten en is zeer gedreven op het leveren van kwaliteit. De kwaliteit van de locaties is wisselend en afhankelijk van de deelnemers. " - 06-09-2010 22:08

"De trainer werkt zeer interactief, geeft ruime aandacht aan vragen of ervaring van de cursisten en is zeer gedreven op het leveren van kwali… alles lezen - 06-09-2010 22:08

starstarstarstarstar_half
Jurgen Balvert (Strict b.v.)
9
IPMA-C

"Uistekende training ter voorbereiding op het CITO examen!
Ik heb mijn examen, mede dankzij deze training, ruimschoots gehaald.
De trainer weet op de juiste manier de (soms wat taaie) stof over te brengen, met een goed afwisseling tussen theorie en praktijk. Door korte breaks waarin opdrachten en oefeningen in spelvorm worden gedaan ‘vliegt’ de dag voorbij en blijft ongemerkt heel veel lesstof in één keer hangen. Er is voldoende ruimte voor het inbrengen van eigen ervaringen en het evalueren van (eigen) casussen. Het trainingsmateriaal is prima verzorgd evenals de trainingslocatie. Kortom mijn ervaringen met Forsa zijn louter positief!" - 23-08-2010 16:55

"Uistekende training ter voorbereiding op het CITO examen! Ik heb mijn examen, mede dankzij deze training, ruimschoots gehaald.De trainer wee… alles lezen - 23-08-2010 16:55

starstarstarstarstar_half
Wim van den Bosch (ITMsupport)
8,8
IPMA-C

"De IPMA-C/D training wordt door Forsa op een uitmuntende manier aangeboden. De trainer is zeer ervaren en door de wol geverfd. Hierdoor wordt de op bepaalde momenten toch echt taaie materie op een prettige manier, gelardeerd met praktijkvoorbeelden, gebracht.
Hierbij is de persoonlijke en kleinschalige opzet een sterke pluspunt. Hierdoor is er voldoende aandacht om de relatie te leggen tussen de theorie en de problematiek waar je als projectmanager zelf mee zit. De sfeervolle accomodatie van de training versterkt de persoonlijke benadering.
Kortom een training in een prettige sfeer welke veel inzichten opgeleverd heeft." - 17-08-2010 20:42

"De IPMA-C/D training wordt door Forsa op een uitmuntende manier aangeboden. De trainer is zeer ervaren en door de wol geverfd. Hierdoor word… alles lezen - 17-08-2010 20:42

starstarstarstarstar_half
Willem Luksemburg. Projectleider
8,8
IPMA-C

"Forsa Advies is een prettig bedrijf om zaken mee te doen, door de persoonlijke benadering van de medewerkers van Forsa Advies.

De trainer, Ron Seegers, past de training aan, aan de kennis van de cursisten, waardoor je optimaal gebruik kan maken van de training. Verder maakt Ron gebruik van de ervaring en kennis van de cursisten en gebruikt dit in de training, wat erg leerzaam is.

Een prettige en leerzame training.
" - 05-08-2010 19:19

"Forsa Advies is een prettig bedrijf om zaken mee te doen, door de persoonlijke benadering van de medewerkers van Forsa Advies.De trainer, Ro… alles lezen - 05-08-2010 19:19

starstarstarstarstar_border
Jan Roedolf (4K+ Services)
8
IPMA-C

"De training werd gegeven door Ron Seegers. Ron is een zeer prettig mens in de omgang. Hij weet op een leuke en relaxte manier de vaart erin te houden en de informatie goed over te brengen.

Het lesmateriaal was zeer goed verzorgd en de inhoud gaf mij voldoende basis voor het behalen van het IPMA-D certificaat." - 22-07-2010 08:53

"De training werd gegeven door Ron Seegers. Ron is een zeer prettig mens in de omgang. Hij weet op een leuke en relaxte manier de vaart erin … alles lezen - 22-07-2010 08:53

IPMA-C

"De IPMA training werd gegeven door een ervaren en enthousiaste trainer. De theorie werd goed aangevuld met praktijk voorbeelden, het materiaal was duidelijk en overzichtelijk. Een prima verzorgde training waar veel vakkennis bij aanwezig was. " - 07-03-2010 12:04

"De IPMA training werd gegeven door een ervaren en enthousiaste trainer. De theorie werd goed aangevuld met praktijk voorbeelden, het materi… alles lezen - 07-03-2010 12:04

starstarstarstarstar_half
Erik Michielen, managing partner Vuelco
8,8
IPMA-C

"De onderwerpen worden vlot en attractief behandeld. De trainer geeft blijk van veel kennis en ervaring. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen die qua opzet in korte tijd de theorie helpen toepasbaar te maken." - 06-03-2010 08:05

"De onderwerpen worden vlot en attractief behandeld. De trainer geeft blijk van veel kennis en ervaring. De theorie wordt afgewisseld met leu… alles lezen - 06-03-2010 08:05

Erwin Raemakers - Durf je de projectmanagement-uitdaging aan?
Erwin Raemakers
Durf je de projectmanagement-uitdaging aan?
8,5
Paul Oldenzeel - De volgende dag aan de slag met wat je in de training leert
Paul Oldenzeel
De volgende dag aan de slag met wat je in de training leert
8,9

Heb jij een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

"Kun je zonder een IPMA D certificatie deelnemen aan een volledige IPMA C opleiding?"

Gevraagd door Bram - 28-10-2016 12:02
Ja, wanneer je aan de voorwaarden die IPMA stelt wat betreft praktijkervaring (onder andere "36 maanden projectmanagementervaring te hebben opgedaan in de afgelopen zes jaar", lees meer over de voorwaarden op http://www.ipmacertificeren.nl/) kun je zonder IPMA D certificaat deelnemen aan de IPMA C opleiding om IPMA C gecertificeerd te worden. Hiervoor moet je voordat je aan de opleiding begint een intakegesprek afronden, om er zeker van te zijn dat je op het gewenste niveau bent.
Zoë van Dantzig
Beantwoord door Zoë van Dantzig (Springest leeradviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?