Management 3.0: Modern Leadership Practices

Tijdsduur

Management 3.0: Modern Leadership Practices

Trivorto
Logo van Trivorto

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Trivorto biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Gent, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Westland, Zaanstad, Zoetermeer

Beschrijving

Organisaties maken uitdagende tijden door. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en vraagt om wendbaarheid en aanpassingsvermogen. Steeds meer bedrijven zijn zich hiervan bewust en proberen hun organisaties hierop aan te passen. Tegelijkertijd zien we dat een agile manier van werken wordt opgeschaald, en breder toegepast dan binnen het IT domein. De hele organisatie gaat mee in de verandering. Dit vergt ook een andere rol, verantwoordelijkheid, en aanpak van managers en leiders.

Management 3.0 geeft invulling aan de vorm van leiderschap die hoort bij wendbare en agile organisaties. Een invulling waarbinnen delegatie en empowerment van teams een belangrijke rol speelt; motivatie en …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Authentiek leiderschap, Strategisch management en Motiveren.

Organisaties maken uitdagende tijden door. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en vraagt om wendbaarheid en aanpassingsvermogen. Steeds meer bedrijven zijn zich hiervan bewust en proberen hun organisaties hierop aan te passen. Tegelijkertijd zien we dat een agile manier van werken wordt opgeschaald, en breder toegepast dan binnen het IT domein. De hele organisatie gaat mee in de verandering. Dit vergt ook een andere rol, verantwoordelijkheid, en aanpak van managers en leiders.

Management 3.0 geeft invulling aan de vorm van leiderschap die hoort bij wendbare en agile organisaties. Een invulling waarbinnen delegatie en empowerment van teams een belangrijke rol speelt; motivatie en engagement van medewerkers gekoppeld wordt aan purpose en waardes; continue leren een belangrijke voorwaarde is; en waarbinnen het managen van verandering een geheel nieuwe invulling krijgt.

Bovenstaande vraagt veel van managers. Je zult nieuwe technieken leren en wellichte “oude” moeten ontleren. In 2 dagen nemen we je mee op deze reis, behandelen we het theoretisch kader en de toepassingen in de dagelijkse praktijk.

Leerdoelen

 • Leer begrijpen welke uitdagingen organisaties hebben in een steeds sneller veranderende wereld, en welke rol management en leiders hierin spelen.
 • Leer jezelf kennen als leider: “Wat voor stijl in communicatie en conflicten hanteer ik?”
 • Leer begrijpen hoe mentale modellen ons zowel helpen met leren, als ons in de weg staan bij het begrijpen van de uitdagingen waar we als organisatie voor staan en het creëren van innovatieve oplossingen.
 • Leer hoe Systems Thinking ons verder brengt dan symptoombestrijding en suboptimale oplossingen.
 • Leer het onderscheid tussen compliance en echte engagement van medewerkers, en hoe je dit als leider bereikt.
 • Leer begrijpen waarom medewerkers alleen zelf kunnen kiezen om gemotiveerd en geëngageerd te zijn, maar hoe je als leider wel de juiste omstandigheden kunt creëren.
 • Leer wat empowerment van teams en individuen echt inhoudt, en hoe je besluitvorming zover als verantwoordelijk kunt decentraliseren.
 • Leer het belang begrijpen van purpose & values voor wendbare organisaties.
 • Leer het belang van continue leren.
 • Verkrijg inzicht in hoe een wendbare, agile, adaptieve organisatie er nou eigenlijk uitziet.
 • Vervang een top-down planmatige aanpak van organisatieverandering door een lean aanpak gebaseerd op experimenteren en feedback.

Programma

De training is onderverdeeld in een aantal modules:

 • In de Management & Leadership module introduceren we de nieuwe stijl leiderschap. We laten je daarnaast jezelf als leider ontdekken en introduceren daartoe de kracht en onmacht van mental models.
 • In de Systems Thinking module gaan we in op de voor ons belangrijkste stroming binnen Complexity Thinking. Leer de verrassende gevolgen van het alom ingebakken efficiency denken; ervaar hoe lineair en korte termijn denken in oorzaak en gevolg leidt tot suboptimale of zelfs ronduit averechtse oplossingen.
 • In de Empowerment module behandelen we wat empowerment en decentralisatie van besluitvorming nou echt is; waarom het belangrijk is; en hoe je dat aanpakt.
 • De Let Purpose and Values guide you module legt uit hoe purpose en values richting geven aan een organisatie die besluitvorming ver durft te decentraliseren; en hoe een goede purpose en valueset te ontwikkelen. Daarnaast wordt het verband tussen purpose, motivatie en engagement helder. En welke rol speelt leiderschap daar nou in?
 • In de Adaptive Organization module komt samen hoe we dit alles nou organiseren. Hoe ziet een wendbare organisatie eruit en wat is de rol van management?
 • Ten slotte helpen we je op weg met het bouwen van een wendbare organisatie met modern leiderschap door de introductie van de Lean Change Management methode.

Voor wie is de training bedoeld?

De Management 3.0 training is gericht op iedereen die open staat voor een andere manier van leidinggeven die beter aansluit bij moderne wendbare organisaties. Denk hierbij aan:

 • Team Managers
 • Afdelingsmanagers
 • Development Managers
 • Product Managers
 • Scrum Masters en Agile Coaches
 • Human Resource specialisten

Trainingsvorm

In deze training is het vooral doen! De trainer deelt uiteraard in ruime mate zijn kennis en ervaring, maar zet je zeker ook zelf aan het werk. Dat kan zijn om iets zelf uit te zoeken en te presenteren aan de groep; zelf iets ervaren in een opdracht of oefening; of in discussie te gaan over een onderwerp met andere deelnemers. Hierbij wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes waarbinnen je de opdrachten uitvoert.

Door deze manier van trainen behaal je het hoogte rendement. Je kunt de stof hierdoor beter verwerken en onthouden; en je bent succesvoller bij de toepassen van het Management 3.0 in de praktijk.

Taal van het materiaal is Engels, de training is in het Nederlands tenzij er niet Nederlandstalige deelnemers zijn.

Wat krijg je?

 • Je krijgt twee enerverende dagen vol leren, dieper inzicht, en praktische voorbeelden over modern leiderschap van zeer ervaren trainers en consultants, èn van elkaar!
 • Je krijgt een officieel certificaat van deelname, ondertekend door Jurgen Appelo, bedenker van Management 3.0.
 • Uiteraard denken we ook aan de inwendige mens: Versnaperingen, koffie en fris, en een lekkere lunch zijn inbegrepen.
 • Uiteraard kun je alles later nog eens rustig doornemen, want je krijgt een digitale kopie van alle gebruikte materialen.
 • En mochten we je echt zodanig geraakt hebben dat je deze inzichten ook verder wilt verspreiden, dan bestaat de mogelijkheid na het volgen van de training om Management 3.0 facilitator te worden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.