Training Gemotiveerd aan het Werk

Type product
Tijdsduur
Trainers
Roland van SonHarold van de Laar

Training Gemotiveerd aan het Werk

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De training Gemotiveerd aan het Werk is een training waarbij eigen verantwoordelijkheden worden aangescherpt en persoonlijke wensen en doelen worden omgezet in concreet uitvoerbare plannen om beter gemotiveerd te werken of deel te nemen aan het arbeidsproces.

Motivatie komt van binnenuit en kan niet worden aangeleverd door iemand anders. Wanneer mensen niet gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan of op de werkvloer motivatie missen, gaat dat ten koste van persoonlijk geluk en welbevinden. Het ontbreken van energie, mentaliteit en veerkracht is vaak een voedingsbodem voor een ongewenste houding; een laag zelfbeeld en onverschilligheid. Persoonlijk functioneren komt daardoor onder druk te st…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Persoonlijk Leiderschap, Motiveren, Zelfvertrouwen, Authentiek leiderschap en Praktisch leidinggeven.

De training Gemotiveerd aan het Werk is een training waarbij eigen verantwoordelijkheden worden aangescherpt en persoonlijke wensen en doelen worden omgezet in concreet uitvoerbare plannen om beter gemotiveerd te werken of deel te nemen aan het arbeidsproces.

Motivatie komt van binnenuit en kan niet worden aangeleverd door iemand anders. Wanneer mensen niet gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan of op de werkvloer motivatie missen, gaat dat ten koste van persoonlijk geluk en welbevinden. Het ontbreken van energie, mentaliteit en veerkracht is vaak een voedingsbodem voor een ongewenste houding; een laag zelfbeeld en onverschilligheid. Persoonlijk functioneren komt daardoor onder druk te staan. Een medewerker met een ongemotiveerde beroepshouding is niet alleen van negatieve invloed op de werksfeer of op het imago van het bedrijf, maar ook op zichzelf. Lusteloosheid en depressiviteit zijn in veel gevallen de nadelige gevolgen van een gebrek aan motivatie.

Bekensteyn Training & Coaching speelt met deze training in op drijfveren, kwaliteiten, belemmeringen en valkuilen die mensen ervaren in relatie tot hun werkzaamheden op de werkvloer of in de beweging richting arbeidsmarkt. Aan een ongemotiveerde houding kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen. Langdurige werkeloosheid, weinig of geen carrièremogelijkheden of onenigheid met collega’s. Dat maakt het lastig om ’s morgens gemotiveerd op de fiets te stappen en aan de slag te gaan. In deze training zet je persoonlijke wensen en verlangens om in realiseerbare doelen. Een innerlijk conflict of touwtrekken met jezelf, maakt plaats voor meer energie en positiviteit.

Omdat motivatie geen persoonlijke eigenschap is…

Doel van de Training Gemotiveerd aan het Werk

Doel van de training Gemotiveerd aan het Werk het onderzoeken en versterken van eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden ten aanzien van de huidige werkzaamheden of in het kader van arbeidsbemiddeling; begeleiding naar werk en deelname aan de arbeidsmarkt.

Voor wie is de Training Gemotiveerd aan het Werk

De doelgroep bestaat uit deelnemers De deelnemers ervaren beperkingen in hun communicatieve mogelijkheden. Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 4 tot maximaal 12 personen.

Programma

Tijdens de training Gemotiveerd aan het Werk zal onder andere aandacht worden geschonken aan de volgende onderwerpen:

 • Gedrag;
 • Waarden en normen;
 • Voor- en nadelen van werk;
 • Werknemersvaardigheden;
 • Zelfbeeld en eigenwaarde;
 • Persoonlijke drijfveren;
 • Kwaliteiten en talenten;
 • Belemmeringen en valkuilen;
 • Veranderfasen;
 • Stress en werkdruk;
 • Zelfsturing en het stellen van doelen;
 • Persoonlijke aandachtspunten.

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
  Roland van Son
  Roland van Son
  Elk mens heeft recht op persoonlijke groei en ontwikkeling
  9,8
  Harold van de Laar
  Harold van de Laar
  Mens, gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit
  9

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.