Keuzehulp Human Resource Management (HRM)Waarom HRM een goede keuze is

 • trending_up Geluk, de productiviteit en de gezondheid van werknemers bevorderen
 • trending_up Organisaties zijn op zoek naar de nieuwe geschoolde HRM-medewerker
 • trending_up Data verzamelen en analyseren is een onmisbare vaardigheid
 • trending_up De huidige arbeidsmarkt is dynamischer dan vroeger

HRME Trends

 • 203 Cursussen
 • 77 Aanbieders
 • 243 Ervaringen
 • 8.4 Beoordeling (gem.)
 • € 4,91 - € 19.950 Prijsklasse
 • Bekijk alle HRM trends

Op deze pagina:

 1. Waarom zou je HRM studeren?
 2. Populaire HR opleidingen
 3. Tips voor HR-managers
 4. Welke soort HRM opleiding past?

Waarom nú het juiste moment is voor een HRM opleiding

Human Resource Management, afgekort HRM, gaat over de meest onvoorspelbare factor binnen elke organisatie: de mens. Belangrijk dus, en razend interessant - vooral omdat er de afgelopen jaren veel veranderd is op het gebied van HRM. Reden genoeg om te kiezen voor een carrière als Human Resource Manager, of om je bij te scholen!

HRM ontwikkeling 1: de Employee Experience

Na "customer experience" krijgt nu de "employee experience" alle aandacht. We zien dat organisaties beter kijken naar wat hun werknemers ervaren, voelen en tegenkomen tijdens hun werk. Die informatie wordt gebruikt om het geluk, de productiviteit en de gezondheid van werknemers te bevorderen - zo houd je je personeel binnen en trek je nieuw talent aan. Vind je thema's als werk-privébalans, werkgeluk, gezond lunchen, het recht op sabbaticals en onbeperkte vakantiedagen interessant? Dan is een cursus employee experience iets voor jou.

HRM ontwikkeling 2: het gebruik van data voor je HR-strategie

Data verzamelen en analyseren is binnen HRM een haast onmisbare vaardigheid geworden - steeds meer besluiten worden op basis van data gemaakt. Het toepassen van HR data om bedrijfsdoelen te behalen noemen we HR Analytics. HR analytics is cruciaal voor strategisch HR-management - en binnen HR analytics is Excel een onmisbare tool. Excel voor HR-Analytics is dan ook niet voor niets een populaire cursus voor HR medewerkers en managers.

HRM ontwikkeling 3: leren faciliteren als HR-manager

De huidige arbeidsmarkt is dynamischer dan vroeger. Het is dus belangrijk voor werknemers om zich continu te blijven ontwikkelen. Zo blijven ze aantrekkelijk. Als HR-afdeling moet je je medewerkers ondersteunen in hun ontwikkeling, door leerbudgetten te bieden, leren te stimuleren en ontwikkeltrajecten uit te zetten. Dat leer je allemaal tijdens een cursus Training and Development for HRM. Interessant? Lees onze blog over hoe Springest leren centraal stelt.

Bekijk de HRM opleidingen


Populaire HR opleidingen

Als de bovenstaande thema's je aanspreken is het HRM vak misschien iets voor jou. Dat is mooi, want HRM managers zijn hard nodig. Er zijn veel specialisaties binnen HRM, hieronder noemen we de belangrijkste op:

 • HR Analytics
 • Strategisch HRM
 • Advies en coaching door de HR Manager
 • Loopbaanbegeleiding
 • Talentmanagement
 • Arbeidscontracten, salarisadministratie en wetgeving
 • De ondernemingsraad
 • Agile HR

Tips voor de moderne HR-manager:

Niet zeker over welke HRM-specialisatie bij jou past? Hieronder drie tips om te helpen bij het kiezen van een HRM-training.

1. Koester je soft skills

Veel is veranderd binnnen het HRM-vak, ook de kwaliteiten van de Human Resource Manager. De mens staat steeds centraler; dit betekent dat je goed moet zijn in communiceren, luisteren en onderhandelen. Deze soft skills zijn binnen HRM goud waard. Investeer in een cursus effectief communiceren en je bewijst jezelf (en je collega's) een enorme dienst.

2. Stippel je eigen carrière-pad uit

Geef zelf het goede voorbeeld en zet je ontwikkeling centraal! Omdat het vak populair is en snel verandert is het van belang dat elke HRM'er nadenkt over zijn pluspunten en doelstellingen. Op basis daarvan kan je verder ontwikkelen. Wil je specialiseren, bijvoorbeeld richting Agile HRM? Of ben je een generalist? Dan is een praktijkgerichte en persoonlijke HRM opleiding waarin alle facetten van het vak besproken worden iets voor jou. Wat je ook kiest, een HRM'er neemt zijn eigen ontwikkeling serieus!

3. Verdedig je HR-beleid

Je ontkomt er niet aan: als HR-manager moet je een stevig HR-beleid uitzetten en onderbouwen hoe jouw beleid bijdraagt aan de bedrijfdoelen, zowel op korte als op lange termijn. Strategisch plannen en overtuigend presenteren is sommige mensen op het lijf geschreven, voor de andere zijn er gelukkige masterclassen en traniningen. Wie je ook bent, als moderne HR-manager is het ontwikkelen van een visie op HR-beleid een belangrijke skill.


Welke soort HRM opleiding past bij jou?

Er zijn in totaal 250+ opleidingen aangeboden door 90+ verschillende bedrijven. Het begint bij een online cursus van €20 t/m compleet professionele meerjaarlijkse opleidingen van €22.900. Je kunt thuis-, online, in een klaslokaal of bij een evenement aan de slag om je HR kennis bij te spijkeren. Of je nou 1 dagdeel, meerdere dagen, deeltijd, of een geheel jaar aan de slag wilt. Opties voor in de avond- of in het weekend zijn ook beschikbaar. Er zijn tenslotte ook opleidingen voor zowel HBO, MBO als Master niveau beschikbaar.

Spreekt dit alles je aan en lijkt een beroep of doorontwikkeling binnen Human Resources jou leuk? Dan is een cursus of opleiding HRM misschien wel iets voor jou!

HRM is zoals hierboven al besproken een erg breed vak. Wil je meer weten over bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid, e-HRM neem gerust een kijkje. Of ga naar ons overkoepelende onderwerp boven alle subcategorieën, HR


keyboard_arrow_upTerug naar boven

138.712 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 138.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!