ICM Opleidingen & trainingen

Logo van ICM Opleidingen & trainingen
Adres:

Joseph Haydnlaan 2a
3533 EA Utrecht

Overzicht

Ervaringen (2.599)

(10)
“Zeer interessante HBO opleiding. Trainer Gosse Korte heeft veel praktijkervaring en brengt zijn kennis mbv opdrachten over aan de deelnemers. Door ...”

Geleerd van: Gosse Korte
 

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. O…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. Om deze reden bieden wij al meer dan 10 jaar opleidingen en trainingen aan. Inmiddels bieden wij 188 verschillende opleidingen en trainingen in diverse vakgebieden.

Mensen zijn uniek en werken met ICM is daarom altijd op maat en persoonlijk. Het leveren van topkwaliteit aan onze klanten is voor ons essentieel, daarom laten wij onze producten en diploma’s certificeren door leidende organisaties in diverse vakgebieden.   

De essentie

In het organiseren van onze opleidingen en trainingen geven we op eigen wijze invulling aan de ICM essentie, bestaande uit vier elementen:

 • Resultaat
 • Kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht
 • Plezier

Hierbij streven we naar een balans tussen de zakelijke kant (resultaat en kwaliteit) en de menselijke kant (aandacht en plezier). Dit is voor ons de essentiële combinatie in wat wij doen. Wij vinden het belangrijk dat wij, samen met onze docent-trainers, persoonlijke aandacht bieden aan ieder van onze cursisten. We geloven dat  deze persoonlijke aandacht de kwaliteit geeft die jij nodig hebt om je gewenste leerresultaat te behalen.  

Kwaliteit

Onze programma’s worden doorlopend getoetst op ontwikkelingen in het vakgebied in de praktijk. Wij werken samen met leidende organisaties in de diverse vakgebieden zodat we het materiaal up-to-date houden en onze cursisten een diploma met officieel erkende status krijgen:

• APMG / PRINCE2® - projectmanagement
• IPMA Nederland - projectmanagement
• Nederlandse Associatie voor Examinering - financiën
• NOBCO - coachingsopleiding
• NOBTRA - trainersopleiding
• St!R - coachingsopleiding
• NIMA - marketing, sales, communicatie
• IPMA Certificering Nederland - projectmanagement
• MfN - Mediatorsfederatie Nederland - mediation
• PvkO - Platform voor Klantgericht Ondernemen - CRM
• Permanente Educatiepunten (PE-punten)

Keurmerken

Daarnaast heeft ICM als organisatie de volgende keurmerken:

CEDEO
ICM is volledig CEDEO-gecertificeerd voor maatwerk bedrijfsopleidingen en voor open bedrijfsopleidingen. Het CEDEO is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten van opleidingsinstituten. Zij toetst jaarlijks onze kwaliteit bij onze cursisten. De terugkoppeling is zeer positief: 97,3% van onze cursisten beoordeelt ons met een hoog cijfer. Zij zijn tevreden of zeer tevreden
over de kwaliteit van de opleidingen en trainingen en over de performance van ICM Opleidingen & trainingen als aanbieder.

ISO 9001
ICM is op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze gehele organisatie laten wij ons doorlopend toetsen.
De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding ICM is aangesloten bij het NRTO, de overkoepelende brancheorganisatie voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken en te bevorderen. Dit gebeurt onder meer door de leden te binden aan de gedragscode van de NRTO, door in samenspraak met de consumentenbond algemene voorwaarden voor privaat onderwijs op te stellen en door regelmatig overleg met kwaliteitsborgende organisaties in Nederland.

Beste Opleider van Nederland in 2013, 2014 én 2015
Voor het derde jaar op rij is ICM door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Het onderzoek, gehouden onder cursisten van diverse opleidingsinstituten, benadrukt ook waarin wij extra goed in presteren. ICM scoort in dit onderzoek hoog op de balans tussen theorie en praktijk, het sterke maatwerk, het enthousiasme van onze docenten en het contact met de organisatie.

Great Place To Work 2014, 2015 en 2016
Wederom is ICM door haar medewerkers uitgeroepen tot Great Place To Work. De medewerkers hebben vertrouwen in de mensen voor wie ze werken, zijn trots op wat ze doen en hebben plezier met de collega’s met wie ze samenwerken.

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ICM Opleidingen & trainingen (Deel je ervaring)

8,8 Gebaseerd op 2.308 ervaringen van 241 opleidingen, trainingen en cursussen en 291 partner ervaringen

 

ICM Opleidingen & trainingen ervaringen

Kwaliteitsmanagement

Glenn Coert

Zeer interessante HBO opleiding. Trainer Gosse Korte heeft veel praktijkervaring en brengt zijn kennis mbv opdrachten over aan de deelnemers. Door zijn enthousiasme daagt hij je uit om het interessante vakgebied tot je te nemen. Goede opleiding door een combinatie van theorie, opdrachten, examen en een eindopdracht.

"Zeer interessante HBO opleiding. Trainer Gosse Korte heeft veel praktijkervaring en brengt zijn kennis mbv opdrachten over aan de deelnemers…" -

Lees volledige ervaring

€ 2.945checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 10 (1 ervaring)

PRINCE2® Foundation in 1 week

Het systeem van prince2 werd op duidelijke wijze uitgelegd en met praktijkvoorbeelden toegelicht. Hierdoor gaat de toch wel saaie lesstof meer leven en is het beter te onthouden. Locatie (met lunch) is prima en ook de trainer en ICM zeer toegankelijk voor vragen!

"Het systeem van prince2 werd op duidelijke wijze uitgelegd en met praktijkvoorbeelden toegelicht. Hierdoor gaat de toch wel saaie lesstof me…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.390checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,7 (3 ervaringen)

Persoonlijke Effectiviteit

Goed:
De begeleiding van de cursus is perfect, inhoud wordt goed ingepast in praktische oefeningen.

Kon beter:
Begeleidend materiaal aangeboden op online omgeving is niet gebruikt; dit is niet in lijn met de instructies die vooraf worden gegeven.

"Goed: De begeleiding van de cursus is perfect, inhoud wordt goed ingepast in praktische oefeningen. Kon beter: Begeleidend materiaal…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,8 (84 ervaringen)

NLP in 3 dagen

"Het waren 3 fantastische dagen". Dat was mijn credo achteraf. Echt waar. Inspirerend, verhelderend en professioneel is deze NLP training door een geweldige docent gegeven. NLP heeft mij persoonlijk meer rust, luister- en denkvermogen gegeven. Een echte aanrader voor elke professional die meer wilt met communicatie, tonatie van woorden en coaching.

""Het waren 3 fantastische dagen". Dat was mijn credo achteraf. Echt waar. Inspirerend, verhelderend en professioneel is deze NLP training do…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.602,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,4 (7 ervaringen)

Overtuigend Presenteren

Goede training waarbij veel praktische tips worden meegegeven. In prettige, veilige setting wordt vooral geleerd door te doen. Stuk theorie behandelen en vervolgens direct in de groep oefenen. De ervaren en motiverende trainer was ook erg goed. Ik zou deze training zeker aanbevelen!

"Goede training waarbij veel praktische tips worden meegegeven. In prettige, veilige setting wordt vooral geleerd door te doen. Stuk theorie …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.470checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (1 ervaring)

NLP in 3 dagen

Inspirerende training van 3 dagen gegeven door een zeer professionele docent. Een prima methode om met NLP kennis te maken in korte tijd. Het prikkelt en maakt nieuwsgierig om meer van NLP te weten te komen. Implementatie van het geleerde in de praktijk volgt tijdens en na de training! Een échte aanrader voor wie zich open durft te stellen voor nieuwe communicatiemogelijkheden!

"Inspirerende training van 3 dagen gegeven door een zeer professionele docent. Een prima methode om met NLP kennis te maken in korte tijd. He…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.602,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,4 (7 ervaringen)

Klant- en Servicegericht Werken

Danny Wolters

Zeer interessante training om te volgen, je leert erg veel over je zelf en over anderen. Waren in een klein groepje waardoor je veel dingen kunt bespreken en behandelen. Ook erg interactief door rollenspellen en niet te veel theorie, je leert toch het meeste door te oefenen.

"Zeer interessante training om te volgen, je leert erg veel over je zelf en over anderen. Waren in een klein groepje waardoor je veel dingen …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.170checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (4 ervaringen)

Time Management

Een leerzame cursus timemanagement, waarbij persoonlijke alsook algemene zaken behandeld werden. De cursus werd zo ingedeeld dat we van elkaars ervaringen leerden. Uiteindelijk kreeg ieder een opdracht mee om jezelf te blijven ontwikkelen.

"Een leerzame cursus timemanagement, waarbij persoonlijke alsook algemene zaken behandeld werden. De cursus werd zo ingedeeld dat we van elka…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.070checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (1 ervaring)

Management Assistent in 3 dagen

Trainer was zeer professioneel. Zij kon trainingen heel interessant maken. Locatie was ook goed bereikbaar, lunch was zeer uitgebreid en lekker. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd die nuttig in mijn werk zijn.

"Trainer was zeer professioneel. Zij kon trainingen heel interessant maken. Locatie was ook goed bereikbaar, lunch was zeer uitgebreid en lek…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.407,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 10 (1 ervaring)

Loopbaancoaching

Stephanie Klomp

Een hele goede opleiding, waarin je wordt gemotiveerd om tools in te zetten die bij jezelf passen ten behoeve van het begeleiden van loopbaantrajecten. De ervaren docent zet het vakgebied intuïtief in het licht en stimuleert zo tot het luisteren naar jezelf en naar de coachee. Dit zorgt voor positieve beweging en inspiratie voor het maken van loopbaankeuzes. Al met al vormde de opleiding voor mij een bewustzijnsverruimende reis met de loopbaan als rijk uitgangspunt!

"Een hele goede opleiding, waarin je wordt gemotiveerd om tools in te zetten die bij jezelf passen ten behoeve van het begeleiden van loopbaa…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.995checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,7 (3 ervaringen)

Scrum Master (PSM I)

Wat ik goed vond was de combinatie van theorie en de spelende wijze waarop de theorie toegepast werd in een lego opdracht samen met medestudenten. hierdoor heb ik naast SCRUM ook beter zelfbeeld gekregen op een aantal soft skills (presenteren, structureren en communiceren). De begeleiding hierbij vond ik erg goed. Zo kregen wij (de cursisten) veel vrijheid om de theorie op een persoonlijke manier ons eigen te maken en dit met elkar te delen. Verder was de locatie het eten, lesmateriaal en de planning goed geregeld.

Een tip: (indien mogelijk) om een derde les in te plannen die volledig in het teken staat van een klassikale 360 graden feedback over de afgelopen traingen en praktijkopdracht. waarin de trainer en cursisten elkaar nog tips en tops op basis van de feedback kunnen meegegeven.

Leonard en ICM hartelijk bedankt voor de leuke en leerzame training

"Wat ik goed vond was de combinatie van theorie en de spelende wijze waarop de theorie toegepast werd in een lego opdracht samen met medestud…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.395checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8 (1 ervaring)

NIMA Communicatie - B

Elke opleidingsdag heb ik met veel plezier en enthousiasme gevolgd. De combinatie en afwisseling met de theorie uit de boeken, de klassikale opdrachten en discussies met medestudenten maakte dat ik de hele dag geboeid bleef. Actuele ontwikkelingen in het communicatievak werden veelvuldig aan de lessen toegevoegd om de theorie nog beter te kunnen begrijpen en plaatsen. Kortom, een opleiding die ik iedereen kan aanraden.

"Elke opleidingsdag heb ik met veel plezier en enthousiasme gevolgd. De combinatie en afwisseling met de theorie uit de boeken, de klassikale…" -

Lees volledige ervaring

€ 2.952,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8 (1 ervaring)

PRINCE2® Foundation in 1 maand

Nicole Konermann

Prettige trainer die duidelijk kan uitleggen en de tijd neemt om het nogmaals, maar dan op een andere manier uit te leggen als iets niet duidelijk is. Kon de aandacht goed vasthouden.

"Prettige trainer die duidelijk kan uitleggen en de tijd neemt om het nogmaals, maar dan op een andere manier uit te leggen als iets niet dui…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.390checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (3 ervaringen)

Adviesvaardigheden

Een compacte driedaagse cursus die doormiddel van praktijkoefeningen in groepjes of klassikaal de belangrijkste facetten van adviesvaardigheden belicht en laat oefenen. De ongedwongen sfeer binnen de groep en de aanpak van de trainer maakten het geheel tot een positieve en leerzame ervaring!

"Een compacte driedaagse cursus die doormiddel van praktijkoefeningen in groepjes of klassikaal de belangrijkste facetten van adviesvaardighe…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.607,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,7 (3 ervaringen)

Toegepaste Psychologie in 9 maanden

Super interessante cursus waarin je diverse aspecten van psychologie benaderd. Het leuke uit deze cursus is dat je dingen kan oppikken die bij je passen, het is je eigen leerproces die het leuk maken.

"Super interessante cursus waarin je diverse aspecten van psychologie benaderd. Het leuke uit deze cursus is dat je dingen kan oppikken die b…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.995checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,5 (2 ervaringen)

NIMA Communicatie A - 8 maanden

De lessen waren zeer afwisselend, trainer bracht het erg luchtig met veel humor. Tijd tussen de trainingen was goed en voldoende om de stof goed onder de knie te krijgen.

"De lessen waren zeer afwisselend, trainer bracht het erg luchtig met veel humor. Tijd tussen de trainingen was goed en voldoende om de stof …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.495checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (2 ervaringen)

Loopbaancoaching

Manon Verboeket

De praktijkgerichte aanpak en de ruime gelegenheid tot het delen van ervaringen hebben mij ook bij deze opleiding van ICM erg aangetrokken. De theoretische ondersteuning van het bijbehorende boek vond ik eveneens zeer prettig en handzaam als aanvulling van het geheel.

"De praktijkgerichte aanpak en de ruime gelegenheid tot het delen van ervaringen hebben mij ook bij deze opleiding van ICM erg aangetrokken. …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.995checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,5 (2 ervaringen)

Assertief Optreden

De training vond ik heel erg goed. Thuis kan je op de online portal al het e.e.a. lezen en voorbereiden. In de les ben je bezig met oefenen, in een groep waar ik mij zeer prettig bij voelde. Je krijgt een boekje mee naar huis met goede uitleg en dat lees ik nog steeds om mezelf scherp te houden.
Wat de training compleet maakte was de trainer. Ik vond haar manier van werken heel erg goed en stimulerend.

"De training vond ik heel erg goed. Thuis kan je op de online portal al het e.e.a. lezen en voorbereiden. In de les ben je bezig met oefenen,…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.070checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (6 ervaringen)

Leidinggeven aan Professionals

Ik vond het een geweldige training waar ik veel aan heb gehad. Vooral veel praktijk oefeningen waar je veel over jezelf leert en hoe je in bepaalde situaties kunt handelen.

"Ik vond het een geweldige training waar ik veel aan heb gehad. Vooral veel praktijk oefeningen waar je veel over jezelf leert en hoe je in b…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,3 (3 ervaringen)

PRINCE2® Foundation in 1 maand

Thom Lanfers

Zeer ervaren en betrokken trainer met vele praktijk ervaringen. Ondanks zijn hoge kennis wist de trainer in zeer begrijpelijke taal en met alle geduld de leerstof over te brengen en voegde daar ook nog een goede dosis humor aan toe. Het was een feest om te leren!

"Zeer ervaren en betrokken trainer met vele praktijk ervaringen. Ondanks zijn hoge kennis wist de trainer in zeer begrijpelijke taal en met a…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.390checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,5 (2 ervaringen)

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Leerproducten

Beantwoorde vragen

ICM Opleidingen & trainingen heeft 18 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 37.453 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.

Keurmerken

Not for humans