ICM Opleidingen & trainingen

Logo van ICM Opleidingen & trainingen
Adres:

Joseph Haydnlaan 2a
3533 EA Utrecht

Overzicht

Ervaringen (2.655)

Heleen Gerwig (8)
“prima cursus, erg prettige, zeer ervaren en zeer kundige trainer. Groepsgrootte is ook prima. Veel geleerd en handige tools mee gekregen om thuis e...”

Geleerd van: Wieke Leemhuis
 

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. O…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. Om deze reden bieden wij al meer dan 10 jaar opleidingen en trainingen aan. Inmiddels bieden wij 188 verschillende opleidingen en trainingen in diverse vakgebieden.

Mensen zijn uniek en werken met ICM is daarom altijd op maat en persoonlijk. Het leveren van topkwaliteit aan onze klanten is voor ons essentieel, daarom laten wij onze producten en diploma’s certificeren door leidende organisaties in diverse vakgebieden.   

De essentie

In het organiseren van onze opleidingen en trainingen geven we op eigen wijze invulling aan de ICM essentie, bestaande uit vier elementen:

 • Resultaat
 • Kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht
 • Plezier

Hierbij streven we naar een balans tussen de zakelijke kant (resultaat en kwaliteit) en de menselijke kant (aandacht en plezier). Dit is voor ons de essentiële combinatie in wat wij doen. Wij vinden het belangrijk dat wij, samen met onze docent-trainers, persoonlijke aandacht bieden aan ieder van onze cursisten. We geloven dat  deze persoonlijke aandacht de kwaliteit geeft die jij nodig hebt om je gewenste leerresultaat te behalen.  

Kwaliteit

Onze programma’s worden doorlopend getoetst op ontwikkelingen in het vakgebied in de praktijk. Wij werken samen met leidende organisaties in de diverse vakgebieden zodat we het materiaal up-to-date houden en onze cursisten een diploma met officieel erkende status krijgen:

• APMG / PRINCE2® - projectmanagement
• IPMA Nederland - projectmanagement
• Nederlandse Associatie voor Examinering - financiën
• NOBCO - coachingsopleiding
• NOBTRA - trainersopleiding
• St!R - coachingsopleiding
• NIMA - marketing, sales, communicatie
• IPMA Certificering Nederland - projectmanagement
• MfN - Mediatorsfederatie Nederland - mediation
• PvkO - Platform voor Klantgericht Ondernemen - CRM
• Permanente Educatiepunten (PE-punten)

Keurmerken

Daarnaast heeft ICM als organisatie de volgende keurmerken:

CEDEO
ICM is volledig CEDEO-gecertificeerd voor maatwerk bedrijfsopleidingen en voor open bedrijfsopleidingen. Het CEDEO is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten van opleidingsinstituten. Zij toetst jaarlijks onze kwaliteit bij onze cursisten. De terugkoppeling is zeer positief: 97,3% van onze cursisten beoordeelt ons met een hoog cijfer. Zij zijn tevreden of zeer tevreden
over de kwaliteit van de opleidingen en trainingen en over de performance van ICM Opleidingen & trainingen als aanbieder.

ISO 9001
ICM is op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze gehele organisatie laten wij ons doorlopend toetsen.
De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding ICM is aangesloten bij het NRTO, de overkoepelende brancheorganisatie voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken en te bevorderen. Dit gebeurt onder meer door de leden te binden aan de gedragscode van de NRTO, door in samenspraak met de consumentenbond algemene voorwaarden voor privaat onderwijs op te stellen en door regelmatig overleg met kwaliteitsborgende organisaties in Nederland.

Beste Opleider van Nederland in 2013, 2014 én 2015
Voor het derde jaar op rij is ICM door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Het onderzoek, gehouden onder cursisten van diverse opleidingsinstituten, benadrukt ook waarin wij extra goed in presteren. ICM scoort in dit onderzoek hoog op de balans tussen theorie en praktijk, het sterke maatwerk, het enthousiasme van onze docenten en het contact met de organisatie.

Great Place To Work 2014, 2015 en 2016
Wederom is ICM door haar medewerkers uitgeroepen tot Great Place To Work. De medewerkers hebben vertrouwen in de mensen voor wie ze werken, zijn trots op wat ze doen en hebben plezier met de collega’s met wie ze samenwerken.

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ICM Opleidingen & trainingen (Deel je ervaring)

8,8 Gebaseerd op 2.364 ervaringen van 173 opleidingen, trainingen en cursussen en 291 partner ervaringen

 

ICM Opleidingen & trainingen ervaringen

Persoonlijke Effectiviteit - deeltijd

prima cursus, erg prettige, zeer ervaren en zeer kundige trainer. Groepsgrootte is ook prima. Veel geleerd en handige tools mee gekregen om thuis en in werksfeer mee door te gaan.

"prima cursus, erg prettige, zeer ervaren en zeer kundige trainer. Groepsgrootte is ook prima. Veel geleerd en handige tools mee gekregen om …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,3 (3 ervaringen)

Leidinggeven aan projecten - deeltijd

De training is absoluut een aanrader; een combinatie van theorie en praktijk (werkvormen en huiswerkopdrachten) en gaat in op de vele (herkenbare) facetten van projectmatig werken. Het naslagwerk is uitgebreid en overzichtelijk. De trainer bezit de mooie eigenschap om de deelnemers, ieder op eigen wijze, telkens nieuwe inzichten te geven. Hij is daarbij open en helder. Zijn werkwijze is inspirerend.

"De training is absoluut een aanrader; een combinatie van theorie en praktijk (werkvormen en huiswerkopdrachten) en gaat in op de vele (herke…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,6 (38 ervaringen)

ICM Trainersopleiding - deeltijd

Super mooie opleiding en veel geleerd hoe je bijvoorbeeld verschillende leerstijlen aanspreekt, de groepsdynamiek kan beïnvloeden, en ook ontdekt wat mijn persoonlijke unieke kracht is als trainer. Ik merk dat ik in de trainingen die ik geef veel gebruik maak van de kennis die ik in deze opleiding heb opgedaan.

"Super mooie opleiding en veel geleerd hoe je bijvoorbeeld verschillende leerstijlen aanspreekt, de groepsdynamiek kan beïnvloeden, en ook on…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (83 ervaringen)

ICM Coachingsopleiding - deeltijd

Een superfijne van manier van leren. Lezen en video's kijken in je eigen tijd. Oefenen, leren en inzichten delen met een vast groep cursisten. Ik heb diverse coachingopleidingen vooraf onderzocht (proefdagen). ICM sprong er echt uit. De trainers zijn professionale coaches met trainersvaardigheden en met verstand van hun vak. Ik heb veel over mezelf en het coachingvak geleerd.

"Een superfijne van manier van leren. Lezen en video's kijken in je eigen tijd. Oefenen, leren en inzichten delen met een vast groep cursiste…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (145 ervaringen)

Zakelijk Engels - deeltijd

Erg inspirerende en kwalitatieve cursus. De groep bestond uit 7 personen wat perfect was. Aan het begin van de cursus werd gekeken welke leerdoelen elk individu heeft en werd het programma hier zodanig op aangestuurd. De afwisseling van 'droge stof' met interactieve opdrachten en het enthousiasme van Alison, zorgden ervoor dat de dagen voorbij vlogen. Ik had hier graag een vervolgcursus van gezien.

"Erg inspirerende en kwalitatieve cursus. De groep bestond uit 7 personen wat perfect was. Aan het begin van de cursus werd gekeken welke lee…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.607,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,3 (15 ervaringen)

ICM Coachingsopleiding - deeltijd

Ilonka de Jong

Soenia ademt uit wat je als cursist wil weten. Met flair, humor en veel vakkennis zet ze je aan het werk. Zo wil ik het ook doen in mijn eigen praktijk, met een eigen saus. Op innemende wijze word je aangeproken op je leervermogen, je kan niet anders dan meegaan met de flow. Ze maakt gebruik van wat jij individueel en als onderdeel van de groep meeneemt. Precies waar coaching op geent is. Samen met het lespakket, de opbouw en de E- learning een heel goede springplank om het werkveld verder te verkennen.

"Soenia ademt uit wat je als cursist wil weten. Met flair, humor en veel vakkennis zet ze je aan het werk. Zo wil ik het ook doen in mijn eig…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (145 ervaringen)

Praktisch Leidinggeven - deeltijd

Larissa de Bruyn

Het was een erg leerzame cursus, de trainer die wij hadden was ook erg inspirerend en wist op de moeilijkste situaties wel een antwoord. Ik heb er echt onwijs veel van geleerd, je krijgt zowel theorie mee en je kan ook in de lessen oefenen door middel van rollenspellen.

"Het was een erg leerzame cursus, de trainer die wij hadden was ook erg inspirerend en wist op de moeilijkste situaties wel een antwoord. Ik …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,8 (72 ervaringen)

Vitaal en Mindful werken - deeltijd

Veel geleerd op drie intensieve opeenvolgende woensdagen, met als belangrijke onderdelen opnieuw vinden van je kernwaarden, je energiebalans onder de loep nemen, leren meer ervaren en ontspannen en goede keuzes maken. Mooie locatie, hele goede trainer. Tip: spreid de trainingsdagen, bijvoorbeeld steeds een of twee weken ertussen.

"Veel geleerd op drie intensieve opeenvolgende woensdagen, met als belangrijke onderdelen opnieuw vinden van je kernwaarden, je energiebalans…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (12 ervaringen)

Persoonlijke Effectiviteit

Inhoud en duur was van de training was zeer goed. De trainer wist een goede sfeer te creëren waardoor iedereen zich veilig en prettig voelde om ook lastige situaties met elkaar door te spreken. Openheid en vooral menselijk stond voorop en de theorie werd praktisch en helder met praktijk voorbeelden uitgelegd.

"Inhoud en duur was van de training was zeer goed. De trainer wist een goede sfeer te creëren waardoor iedereen zich veilig en prettig voelde…" -

Lees volledige ervaring

Persoonlijke Effectiviteit is niet meer beschikbaar

Financiën voor niet-financiële managers - deeltijd

een balans zal nooit meer hetzelfde zijn, helder en duidelijk, vele kwartjes vallen. De resultaten van je eigen bedrijf worden eenvoudig in de cursus meegenomen.Veel geleerd in slechts drie dagen en een beetje huiswwerk

"een balans zal nooit meer hetzelfde zijn, helder en duidelijk, vele kwartjes vallen. De resultaten van je eigen bedrijf worden eenvoudig in …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,6 (28 ervaringen)

Effectief verkopen van diensten - deeltijd

Lydia de Jong

Hele nuttige training met veel praktijkvoorbeelden en de trainer had erg veel persoonlijke ervaringen en kennis die hij kon delen! Er was een goede balans tussen theorie en oefeningen en het is ook erg leerzaam om te zien hoe je kunt inspelen op de verschillende stijlen van klanten.

"Hele nuttige training met veel praktijkvoorbeelden en de trainer had erg veel persoonlijke ervaringen en kennis die hij kon delen! Er was ee…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,2 (10 ervaringen)

ICM Mediationopleiding - deeltijd

Een inhoudelijk zeer goede opleiding dat mij heeft verrijkt in het dagelijks handelen als manager en coach. Een geschikte opleiding voor mensen die als mediator in de praktijk willen gaan werken. Praktijkgericht studiemateriaal (boeken en syllabus, digitale leeromgeving)en praktijkgerichte, persoonsgerichte docenten/mediators. De opleiding werd gegeven in het Mitland hotel in Utrecht. Een locatie met goede voorzieningen voor zowel de cursus als voor de inwendige mens!

"Een inhoudelijk zeer goede opleiding dat mij heeft verrijkt in het dagelijks handelen als manager en coach. Een geschikte opleiding voor men…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (33 ervaringen)

ICM Coachingsopleiding - deeltijd

Caren van de Klok

De coachingsopleiding was van het begin tot het einde geweldig. Goede opbouw van de modules, mooie afwisseling van trainers, zeer aansprekende lesstof. Ik vond het een toptijd en een verrijking!

"De coachingsopleiding was van het begin tot het einde geweldig. Goede opbouw van de modules, mooie afwisseling van trainers, zeer aanspreken…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (145 ervaringen)

Effectief Communiceren in 4 maanden - deeltijd

Germaine Batist van Beers

Effectief communiceren niet de eerste keer voor mij een training om de tips en trucs nog eens door te nemen. Al was het ruim 5 jaar. Deze keer in een groep waar ik niemand van kende, voorheen met collega's. Een leuke groep die nog een keer bijeen komt, gewoon omdat ICM en trainer mee met je wil en kan denken. Nog meer kennis en know how verzameld mede dankzij de manier van training en medecursisten.

"Effectief communiceren niet de eerste keer voor mij een training om de tips en trucs nog eens door te nemen. Al was het ruim 5 jaar. Deze ke…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.740checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (28 ervaringen)

Professioneel inkopen - deeltijd

Pascal Wolters

Paul weet als geen ander de theorie te verduidelijken en levendig te maken met alledaagse en realistische praktijkvoorbeelden. Hij heeft daarnaast veel oog en oor voor de eigen ervaringen en past die ook toe in oefeningen en eventueel rollenspellen.

"Paul weet als geen ander de theorie te verduidelijken en levendig te maken met alledaagse en realistische praktijkvoorbeelden. Hij heeft daa…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (9 ervaringen)

NLP in 3 dagen - deeltijd

Inspirerende training met handige tips en tools die je gelijk in praktijk toe kan passen om je houding en communicatie te verbeteren! Dit alles bij LaVie in Utrecht, prima faciliteiten en catering.

"Inspirerende training met handige tips en tools die je gelijk in praktijk toe kan passen om je houding en communicatie te verbeteren! Dit al…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.602,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,1 (40 ervaringen)

Management Assistent in 3 dagen - deeltijd

De opleiding Management Assistent in 3 dagen was een hele leuke maar vooral leerzame ervaring. De ervaring van de trainer zorgde dat zij veel ervaringen uit de praktijk kon uitleggen en delen waardoor de stof zeer makkelijk opneembaar was. Sommige dingen, zoals Time Management spraken wel voor zich, maar het hoofdstuk over Communicatie vond ik heel erg leerzaam en kon ik daardoor gemakkelijk toepassen in mijn dagelijkse praktijk. Aanrader!

"De opleiding Management Assistent in 3 dagen was een hele leuke maar vooral leerzame ervaring. De ervaring van de trainer zorgde dat zij vee…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.487,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,1 (17 ervaringen)

ICM Mediationopleiding - deeltijd

Geweldige opleiding, deskundige trainers, goed lesmateriaal, veel praktijkoefeningen en ook een goede voorbereiding op het examen.
Goede locatie, goed verzorgde lunch. Intervisiegroepen waren van meerwaarde en zeer interessant dat de achtergrond van de deelnemers zo divers was. Ook prettig was dat het maximaal 8 deelnemers in de groep zitten.

"Geweldige opleiding, deskundige trainers, goed lesmateriaal, veel praktijkoefeningen en ook een goede voorbereiding op het examen. Goede lo…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (33 ervaringen)

Assertief Optreden - deeltijd

De training Assertief optreden was zeer de moeite waard.
Ik kreeg meer inzicht in de reden waarom ik niet zo assertief ben en ik kreeg tips om me te helpen assertiever te worden. Ik heb de tips meteen gebruikt en het helpt! Het is echt leuk om uit te proberen!
De trainer wist veel, wekte vertrouwen en had humor. Prima eigenschappen.
Jammer dat je de voortgang van de andere groepsleden niet meer meemaakt. Ervaringen delen helpt!

"De training Assertief optreden was zeer de moeite waard. Ik kreeg meer inzicht in de reden waarom ik niet zo assertief ben en ik kreeg tip…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.070checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,7 (61 ervaringen)

ICM Trainersopleiding - deeltijd

De trainersopleiding van ICM is praktijkgericht, uitdagend en inspirerend! Vier enthousiaste, creatieve en ervaren docenten, die je uitdagen om het beste uit jezelf te halen. De locatie was top, alles was goed geregeld. Dus, op zoek naar een praktijkgericht opleiding tot trainer.. dan heb je m bij deze gevonden :-)

"De trainersopleiding van ICM is praktijkgericht, uitdagend en inspirerend! Vier enthousiaste, creatieve en ervaren docenten, die je uitdagen…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (83 ervaringen)

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Leerproducten

Beantwoorde vragen

ICM Opleidingen & trainingen heeft 18 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 37.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.

Keurmerken

Not for humans