ICM Opleidingen & trainingen

Logo van ICM Opleidingen & trainingen
Adres:

Joseph Haydnlaan 2a
3533 EA Utrecht

Overzicht

Ervaringen (2.268)

(9)
“Leuke en leerzame training. Interessant en er komen veel onderwerpen m.b.t. projectmatig werken aan bod. Alle te volgen stappen, wat moet je jezelf...”

Geleerd van: Dimitri Mehciz
 

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. O…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. Om deze reden bieden wij al meer dan 10 jaar opleidingen en trainingen aan. Inmiddels bieden wij 188 verschillende opleidingen en trainingen in diverse vakgebieden.

Mensen zijn uniek en werken met ICM is daarom altijd op maat en persoonlijk. Het leveren van topkwaliteit aan onze klanten is voor ons essentieel, daarom laten wij onze producten en diploma’s certificeren door leidende organisaties in diverse vakgebieden.   

De essentie

In het organiseren van onze opleidingen en trainingen geven we op eigen wijze invulling aan de ICM essentie, bestaande uit vier elementen:

 • Resultaat
 • Kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht
 • Plezier

Hierbij streven we naar een balans tussen de zakelijke kant (resultaat en kwaliteit) en de menselijke kant (aandacht en plezier). Dit is voor ons de essentiële combinatie in wat wij doen. Wij vinden het belangrijk dat wij, samen met onze docent-trainers, persoonlijke aandacht bieden aan ieder van onze cursisten. We geloven dat  deze persoonlijke aandacht de kwaliteit geeft die jij nodig hebt om je gewenste leerresultaat te behalen.  

Kwaliteit

Onze programma’s worden doorlopend getoetst op ontwikkelingen in het vakgebied in de praktijk. Wij werken samen met leidende organisaties in de diverse vakgebieden zodat we het materiaal up-to-date houden en onze cursisten een diploma met officieel erkende status krijgen:

• APMG / PRINCE2® - projectmanagement
• IPMA Nederland - projectmanagement
• Nederlandse Associatie voor Examinering - financiën
• NOBCO - coachingsopleiding
• NOBTRA - trainersopleiding
• St!R - coachingsopleiding
• NIMA - marketing, sales, communicatie
• IPMA Certificering Nederland - projectmanagement
• MfN - Mediatorsfederatie Nederland - mediation
• PvkO - Platform voor Klantgericht Ondernemen - CRM
• Permanente Educatiepunten (PE-punten)

Keurmerken

Daarnaast heeft ICM als organisatie de volgende keurmerken:

CEDEO
ICM is volledig CEDEO-gecertificeerd voor maatwerk bedrijfsopleidingen en voor open bedrijfsopleidingen. Het CEDEO is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten van opleidingsinstituten. Zij toetst jaarlijks onze kwaliteit bij onze cursisten. De terugkoppeling is zeer positief: 97,3% van onze cursisten beoordeelt ons met een hoog cijfer. Zij zijn tevreden of zeer tevreden
over de kwaliteit van de opleidingen en trainingen en over de performance van ICM Opleidingen & trainingen als aanbieder.

ISO 9001
ICM is op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze gehele organisatie laten wij ons doorlopend toetsen.
De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding ICM is aangesloten bij het NRTO, de overkoepelende brancheorganisatie voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken en te bevorderen. Dit gebeurt onder meer door de leden te binden aan de gedragscode van de NRTO, door in samenspraak met de consumentenbond algemene voorwaarden voor privaat onderwijs op te stellen en door regelmatig overleg met kwaliteitsborgende organisaties in Nederland.

Beste Opleider van Nederland in 2013, 2014 én 2015
Voor het derde jaar op rij is ICM door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Het onderzoek, gehouden onder cursisten van diverse opleidingsinstituten, benadrukt ook waarin wij extra goed in presteren. ICM scoort in dit onderzoek hoog op de balans tussen theorie en praktijk, het sterke maatwerk, het enthousiasme van onze docenten en het contact met de organisatie.

Great Place To Work 2014, 2015 en 2016
Wederom is ICM door haar medewerkers uitgeroepen tot Great Place To Work. De medewerkers hebben vertrouwen in de mensen voor wie ze werken, zijn trots op wat ze doen en hebben plezier met de collega’s met wie ze samenwerken.

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ICM Opleidingen & trainingen (Deel je ervaring)

8,7 Gebaseerd op 1.977 ervaringen van 165 opleidingen, trainingen en cursussen en 291 partner ervaringen

 

ICM Opleidingen & trainingen ervaringen

Projectmatig werken

Odette Eijs

Leuke en leerzame training. Interessant en er komen veel onderwerpen m.b.t. projectmatig werken aan bod. Alle te volgen stappen, wat moet je jezelf afvragen en de trainer probeerde ook duidelijk te maken dat het, hoe complex het project ook is, uiteindelijk altijd op hetzelfde te volgen pad aankomt. Stimuleerde de deelnemers ook om goed na te denken en creatief te zijn. Geen saaie kost, maar leuke en interactieve training waar je in de praktijk echt iets aan hebt.

"Leuke en leerzame training. Interessant en er komen veel onderwerpen m.b.t. projectmatig werken aan bod. Alle te volgen stappen, wat moet je…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.270Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | 8,4 (29 ervaringen)

Assertief Optreden

Geweldige training. Het heeft mij ook sterker gemaakt, meer zelfvertrouwen en nieuwe inzichten gegeven. Wat mij ook aansprak was de manier waarop de training werd gegeven. Leuke groep, prima docent en een gevarieerde training met rollenspellen, wandelingen en zelfs een youtube filmpje.

"Geweldige training. Het heeft mij ook sterker gemaakt, meer zelfvertrouwen en nieuwe inzichten gegeven. Wat mij ook aansprak was de manier w…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.070Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | 8,6 (50 ervaringen)

Effectief Communiceren

Goede training (op goede locatie) die stukjes theorie en praktijk in een logische volgorde zet. Veel dingen worden aangestipt, het meeste word vanaf het begin uitgelegd (geen voorkennis nodig) tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat als je zelf veel kennis/ervaring met het onderwerp hebt deze cursus niet diep genoeg gaat, maar voor mij was het prima :-)

"Goede training (op goede locatie) die stukjes theorie en praktijk in een logische volgorde zet. Veel dingen worden aangestipt, het meeste wo…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.070Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | 8,5 (73 ervaringen)

Middle Management voor Zorg en Welzijn

Ik heb beide modules doorlopen en deze als leerzaam en inspirerend ervaren. Door de praktijkgerichte aanpak was ik goed in staan dat wat ik leerde, direct daarna in de praktijk te brengen. Ik kan oprecht zeggen dat ik het jammer vind dat de opleiding af is gelopen, al ben ik uiteraard erg blij met mijn verkregen diploma.

"Ik heb beide modules doorlopen en deze als leerzaam en inspirerend ervaren. Door de praktijkgerichte aanpak was ik goed in staan dat wat ik …" -

Lees volledige ervaring

€ 2.370Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | 8,7 (12 ervaringen)

Middle Management - 9 maanden

Stefan Cornelis

De lesmethode die Wouter hanteerde is me ze zeer goed bevallen. Ik ben van nature geen studiebol en zag ook een beetje op tegen "het weer in een klas zitten met jonge studenten". Vanaf les 1 werd iedereen individueel onderdeel van de les en daardoor ook betrokken. Er ontstond een "wij gevoel" wat goed voelde. De lessen waren heel praktisch en tegelijkertijd ook zeer inspirerend. Er was ruimte om ervaringen vanuit de praktijk te delen. De praktische oefeningen hebben ervoor gezorgd dat je datgene wat er behandeld werd, gelijk kon toepassen in de praktijk.
Wouter is in staat je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven. Na elke les ging ik met een voldaan gevoel naar huis. Heel fijn.

"De lesmethode die Wouter hanteerde is me ze zeer goed bevallen. Ik ben van nature geen studiebol en zag ook een beetje op tegen "het weer in…" -

Lees volledige ervaring

€ 2.370Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | 8,7 (40 ervaringen)

Laat nog 5 ervaringen zien

KlantenvertellenErvaringen van Beste Opleider van Nederland

Projectmatig werken

Ik heb een super leerzame training gehad. Het vooraf bekijken van de theorie en het behandelen van de praktijk tijdens de lessen, is mij enorm bevallen. Ik zou zeker weer een training bij ICM willen volgen.

"Ik heb een super leerzame training gehad. Het vooraf bekijken van de theorie en het behandelen van de praktijk tijdens de lessen, is mij eno…" -

Lees volledige ervaring

Persoonlijke Effectiviteit in 5 maanden

Ik heb een ontzettend boeiende en inspirerende cursus mogen volgen bij ICM, met een goed programma waarin de combinatie tussen interessante theorie en de praktijk op een leuke en efficiënte manier zijn samengebracht.

"Ik heb een ontzettend boeiende en inspirerende cursus mogen volgen bij ICM, met een goed programma waarin de combinatie tussen interessante …" -

Lees volledige ervaring

Persoonlijke Effectiviteit in 5 maanden

Ik heb een ontzettend boeiende en inspirerende cursus mogen volgen bij ICM, met een goed programma waarin de combinatie tussen interessante theorie en de praktijk op een leuke en effici�nte manier zijn samengebracht.

"Ik heb een ontzettend boeiende en inspirerende cursus mogen volgen bij ICM, met een goed programma waarin de combinatie tussen interessante …" -

Lees volledige ervaring

Persoonlijke ontwikkeling

Jullie sturen teveel mailings. Het is leuk om jezelf aan te prijzen, en je mogelijkheden kenbaar te maken. Maar om nou voor elke scheet die je ontwikkeld binnen je organisatie een mail te sturen.. it's a little too much. Jullie lijken de christine le duc wel.
Minder mails, iets betere opzet en dan stoor je op electronisch gebied minder.
Verder hartelijk genoten van de genomen opleiding, uitstekende hulp gehad en vandaag de dag nog steeds profijt van.

Ik zou van jullie terugkom dagen willen zien. Een extra evaluatie dag, aansluitend aan de oorspronkelijke kosten, los van het certificaat. Maar dat er na een kwartaal ofzo eens wordt terug gekeken.

"Jullie sturen teveel mailings. Het is leuk om jezelf aan te prijzen, en je mogelijkheden kenbaar te maken. Maar om nou voor elke scheet die …" -

Lees volledige ervaring

Effectief ontwikkelen van je talent

Ik heb de training Effectief ontwikkelen van je talent gevolgd in januari/februari dit jaar en dat is me zeer goed bevallen. Nu zit ik erg lekker in mijn vel en dat is door deze training alleen nog maar meer versterkt en bevestigd. Vooral de trainer Leonora Zijlstra is op zichzelf al een geweldig talent! Ze kon voornamelijk door praktische praktijkvoorbeelden de theorie zeer goed overbrengen. Daarnaast prikkelde ze de groep om bij een ieder het beste uit zichzelf naar boven te halen. Oftewel, de training is een geweldige aanrader voor iemand die uitgedaagd wil worden om zichzelf eens lekker onder de loep te nemen en onnodige gewoontes te doorbreken en wellicht los te laten. ICM zegt het al heel treffend over zichzelf: ICM staat voor groei! En daar is deze training in mijn ogen een perfect voorbeeld van. Hartelijke groet, René Hilhorst

"Ik heb de training Effectief ontwikkelen van je talent gevolgd in januari/februari dit jaar en dat is me zeer goed bevallen. Nu zit ik erg l…" -

Lees volledige ervaring
Laat nog 5 ervaringen zien

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Leerproducten

Beantwoorde vragen

ICM Opleidingen & trainingen heeft 16 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 36.123 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Direct inschrijven
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.

Keurmerken

 • Logo van Winnaar Beste Opleider van Nederland 2014
 • Logo van NIMA Education Partner
 • Logo van Cedeo
 • Logo van NRTO
 • Logo van Winnaar Beste Opleider van Nederland 2013
 • Logo van ISO register
 • Logo van NOBCO / EQA
 • Logo van Cedeo Open
 • Logo van Associatie voor examinering
 • Logo van Winnaar Beste Opleider van Nederland 2015
 • Logo van IPMA
 • Logo van NOBTRA
 • Logo van ISO 9001:2008
 • Logo van UWV
 • Logo van PRINCE2
 • Logo van Great Place to Work 2016
 • Logo van St!r
 • Logo van Stibex
 • Logo van AgilePM - Agile Project Management (APMG)
 • Logo van Mediatorsfederatie Nederland
 • Logo van ITIL
 • Logo van Managing Successful Programmes (MSP)
 • Logo van Platform voor Klantgericht Ondernemen (PvKO)
 • Logo van Cedeo Maatwerk
 • Logo van NIRPA

Training keurmerken

 • Logo van UWV
Not for humans