ICM Opleidingen & trainingen

Logo van ICM Opleidingen & trainingen
Adres:

Joseph Haydnlaan 2a
3533 EA Utrecht

Overzicht

Ervaringen (2.667)

Van Ende (8)
“Het was een leerzame training. De vakkundige docent gaf een goed beeld van het projectmatig werken en koppelde theorie en praktijk op een goede man...”

 

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. O…

Lees de volledige beschrijving

Beschrijving

ICM Opleidingen & trainingen is 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. Om deze reden bieden wij al meer dan 10 jaar opleidingen en trainingen aan. Inmiddels bieden wij 188 verschillende opleidingen en trainingen in diverse vakgebieden.

Mensen zijn uniek en werken met ICM is daarom altijd op maat en persoonlijk. Het leveren van topkwaliteit aan onze klanten is voor ons essentieel, daarom laten wij onze producten en diploma’s certificeren door leidende organisaties in diverse vakgebieden.   

De essentie

In het organiseren van onze opleidingen en trainingen geven we op eigen wijze invulling aan de ICM essentie, bestaande uit vier elementen:

 • Resultaat
 • Kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht
 • Plezier

Hierbij streven we naar een balans tussen de zakelijke kant (resultaat en kwaliteit) en de menselijke kant (aandacht en plezier). Dit is voor ons de essentiële combinatie in wat wij doen. Wij vinden het belangrijk dat wij, samen met onze docent-trainers, persoonlijke aandacht bieden aan ieder van onze cursisten. We geloven dat  deze persoonlijke aandacht de kwaliteit geeft die jij nodig hebt om je gewenste leerresultaat te behalen.  

Kwaliteit

Onze programma’s worden doorlopend getoetst op ontwikkelingen in het vakgebied in de praktijk. Wij werken samen met leidende organisaties in de diverse vakgebieden zodat we het materiaal up-to-date houden en onze cursisten een diploma met officieel erkende status krijgen:

• APMG / PRINCE2® - projectmanagement
• IPMA Nederland - projectmanagement
• Nederlandse Associatie voor Examinering - financiën
• NOBCO - coachingsopleiding
• NOBTRA - trainersopleiding
• St!R - coachingsopleiding
• NIMA - marketing, sales, communicatie
• IPMA Certificering Nederland - projectmanagement
• MfN - Mediatorsfederatie Nederland - mediation
• PvkO - Platform voor Klantgericht Ondernemen - CRM
• Permanente Educatiepunten (PE-punten)

Keurmerken

Daarnaast heeft ICM als organisatie de volgende keurmerken:

CEDEO
ICM is volledig CEDEO-gecertificeerd voor maatwerk bedrijfsopleidingen en voor open bedrijfsopleidingen. Het CEDEO is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten van opleidingsinstituten. Zij toetst jaarlijks onze kwaliteit bij onze cursisten. De terugkoppeling is zeer positief: 97,3% van onze cursisten beoordeelt ons met een hoog cijfer. Zij zijn tevreden of zeer tevreden
over de kwaliteit van de opleidingen en trainingen en over de performance van ICM Opleidingen & trainingen als aanbieder.

ISO 9001
ICM is op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat al onze processen van uitstekende kwaliteit zijn. Om het leveren van topkwaliteit te verankeren in onze gehele organisatie laten wij ons doorlopend toetsen.
De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding ICM is aangesloten bij het NRTO, de overkoepelende brancheorganisatie voor alle private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De NRTO stelt zich tot doel de kwaliteit van het privaat trainen en opleiden inzichtelijk te maken en te bevorderen. Dit gebeurt onder meer door de leden te binden aan de gedragscode van de NRTO, door in samenspraak met de consumentenbond algemene voorwaarden voor privaat onderwijs op te stellen en door regelmatig overleg met kwaliteitsborgende organisaties in Nederland.

Beste Opleider van Nederland in 2013, 2014 én 2015
Voor het derde jaar op rij is ICM door onafhankelijk onderzoek verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Het onderzoek, gehouden onder cursisten van diverse opleidingsinstituten, benadrukt ook waarin wij extra goed in presteren. ICM scoort in dit onderzoek hoog op de balans tussen theorie en praktijk, het sterke maatwerk, het enthousiasme van onze docenten en het contact met de organisatie.

Great Place To Work 2014, 2015 en 2016
Wederom is ICM door haar medewerkers uitgeroepen tot Great Place To Work. De medewerkers hebben vertrouwen in de mensen voor wie ze werken, zijn trots op wat ze doen en hebben plezier met de collega’s met wie ze samenwerken.

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ICM Opleidingen & trainingen (Deel je ervaring)

8,8 Gebaseerd op 2.376 ervaringen van 174 opleidingen, trainingen en cursussen en 291 partner ervaringen

 

ICM Opleidingen & trainingen ervaringen

Projectmatig werken - deeltijd

Het was een leerzame training. De vakkundige docent gaf een goed beeld van het projectmatig werken en koppelde theorie en praktijk op een goede manier aan elkaar. Er was veel ruimte voor reflectie, ook de reflectie van de andere kandidaten was erg leerzaam voor jezelf.

"Het was een leerzame training. De vakkundige docent gaf een goed beeld van het projectmatig werken en koppelde theorie en praktijk op een go…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.270checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,5 (38 ervaringen)

Projectmatig werken - deeltijd

De trainer van de cursus Timemanagement was echt een inspiratiebron met duidelijke herkenbare cases en goed te begrijpen oplossingen. De cursus werd op een fijne en goed bereikbare locatie gehouden. Meteen de volgende dag ben ik met de tips aan de slag gegaan en tot nu toe bevalt dat heel goed Top!

"De trainer van de cursus Timemanagement was echt een inspiratiebron met duidelijke herkenbare cases en goed te begrijpen oplossingen. De cur…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.270checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,5 (38 ervaringen)

Projectmatig werken - deeltijd

h h

Leerzame cursus, gezien de verschillende niveaus (individuele werkervaring met projectmatig werken) op de cursusdagen was er ruimte om van elkaar te leren. 2 dagen voor echte verdieping is naar mijn mening te weinig.

"Leerzame cursus, gezien de verschillende niveaus (individuele werkervaring met projectmatig werken) op de cursusdagen was er ruimte om van e…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.270checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,5 (38 ervaringen)

NIMA / DMI Digital Marketing - deeltijd

De opleiding geeft een mooi, diepgaand overzicht van alle facetten van Digital Marketing. Ik weet nu wat er met verschillende kanalen mogelijk is en zie verbeteringen voor mijn eigen praktijk. De trainer van ICM leverde hieraan een belangrijke bijdrage.

"De opleiding geeft een mooi, diepgaand overzicht van alle facetten van Digital Marketing. Ik weet nu wat er met verschillende kanalen mogeli…" -

Lees volledige ervaring

€ 2.030checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 10 (1 ervaring)

Verandermanagement - deeltijd

De training was zeer inspirerend en leerzaam door de goede uitlegvideo's van ICM, de deskundige trainer en de medecursisten. De theorie kreeg tijdens de trainingsdagen een praktisch gezicht door de ingebrachte casussen. Ik kan de communicatie rond verandertrajecten nu goed onderbouwen en verantwoorden.

"De training was zeer inspirerend en leerzaam door de goede uitlegvideo's van ICM, de deskundige trainer en de medecursisten. De theorie kree…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8 (14 ervaringen)

Effectief Beïnvloeden - deeltijd

Het is een pragmatische training om vaardigheden te verbeteren. De trainer is in staat om de theorie voor alle deelnemers om te zetten in praktisch toepasbare kennis in herkenbare situaties. Hierdoor kan je meteen met het geleerde in de praktijk aan de slag.

"Het is een pragmatische training om vaardigheden te verbeteren. De trainer is in staat om de theorie voor alle deelnemers om te zetten in pr…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (61 ervaringen)

Praktisch Leidinggeven - deeltijd

Fijne mix van theorie en praktische toepassing. Goede uitleg en korte rollenspellen voor kadervorming van de theorie is ideaal. Onmisbaar en direct kunnen gebruiken. Komt zeker ook door de ruime praktijk ervaring van de trainster.

"Fijne mix van theorie en praktische toepassing. Goede uitleg en korte rollenspellen voor kadervorming van de theorie is ideaal. Onmisbaar en…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,8 (73 ervaringen)

Assertief Optreden in 4 maanden - deeltijd

Goede cursus, zeer goede begeleiding. Ik heb er veel geleerd en veel kan je ook gelijk in de praktijk brengen. De kracht van deze cursus is dat de theorie in een groter verband wordt geplaats waardoor er zaken op hun plaats komen. Ook heb ik veel positieve feedback vanuit de werkomgeving gehad over het merkbare effect van deze cursus.

"Goede cursus, zeer goede begeleiding. Ik heb er veel geleerd en veel kan je ook gelijk in de praktijk brengen. De kracht van deze cursus is …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.840checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (27 ervaringen)

Effectief Communiceren - deeltijd

Ik ben als eerste zeer te vrede over ICM, voldoen en duidelijke informatie. Locatie en leermiddelen waren prima verzorgd.
De Training was goed opgebouwd en alle deelnemers, ieder met zijn/haar eigen leerdoel, kwamen aan bod. Een zeer kundige trainer die met zijn ervaring, professionaliteit maar vooral de nodige dosis humor elke deelnemer wist te motiveren en activeren wat zorgde voor een ieder dat het een geslaagde training is geweest.Het geleerde is zeer bruikbaar en bied perspectief voor je toekomst.

"Ik ben als eerste zeer te vrede over ICM, voldoen en duidelijke informatie. Locatie en leermiddelen waren prima verzorgd. De Training was g…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.070checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,6 (84 ervaringen)

Basiskennis Financiën - deeltijd

Fijne training, ik heb een hoop handvatten gekregen om verder te kunnen. Met name het ontvangen boek is handig als naslagwerk. De samenstelling van de groep heb ik als plezierig ervaren.

"Fijne training, ik heb een hoop handvatten gekregen om verder te kunnen. Met name het ontvangen boek is handig als naslagwerk. De samenstell…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.370checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,2 (7 ervaringen)

Persoonlijke Effectiviteit - deeltijd

Ervaren als een zeer leerzame cursus. Er komen veel verschillende onderwerpen m.b.t. persoonlijke effectiviteit aan bod en de trainer had veel aandacht voor persoonlijke ervaringen. Daarnaast was de locatie prettig en goed bereikbaar.

"Ervaren als een zeer leerzame cursus. Er komen veel verschillende onderwerpen m.b.t. persoonlijke effectiviteit aan bod en de trainer had ve…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,5 (4 ervaringen)

Project Management - deeltijd

De opleiding was heel goed en uitdagend. De trainer was enthousiast en een fijne inspiratiebron. Wel vond ik het in eerste instantie lastig mijn weg te vinden in de digitale leeromgeving. Daar zou voor mij wat meer structuur in aangebracht mogen worden.

"De opleiding was heel goed en uitdagend. De trainer was enthousiast en een fijne inspiratiebron. Wel vond ik het in eerste instantie lastig …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.895checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,6 (27 ervaringen)

Persoonlijke Effectiviteit - deeltijd

prima cursus, erg prettige, zeer ervaren en zeer kundige trainer. Groepsgrootte is ook prima. Veel geleerd en handige tools mee gekregen om thuis en in werksfeer mee door te gaan.

"prima cursus, erg prettige, zeer ervaren en zeer kundige trainer. Groepsgrootte is ook prima. Veel geleerd en handige tools mee gekregen om …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,5 (4 ervaringen)

Leidinggeven aan projecten - deeltijd

De training is absoluut een aanrader; een combinatie van theorie en praktijk (werkvormen en huiswerkopdrachten) en gaat in op de vele (herkenbare) facetten van projectmatig werken. Het naslagwerk is uitgebreid en overzichtelijk. De trainer bezit de mooie eigenschap om de deelnemers, ieder op eigen wijze, telkens nieuwe inzichten te geven. Hij is daarbij open en helder. Zijn werkwijze is inspirerend.

"De training is absoluut een aanrader; een combinatie van theorie en praktijk (werkvormen en huiswerkopdrachten) en gaat in op de vele (herke…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,6 (38 ervaringen)

ICM Trainersopleiding - deeltijd

Super mooie opleiding en veel geleerd hoe je bijvoorbeeld verschillende leerstijlen aanspreekt, de groepsdynamiek kan beïnvloeden, en ook ontdekt wat mijn persoonlijke unieke kracht is als trainer. Ik merk dat ik in de trainingen die ik geef veel gebruik maak van de kennis die ik in deze opleiding heb opgedaan.

"Super mooie opleiding en veel geleerd hoe je bijvoorbeeld verschillende leerstijlen aanspreekt, de groepsdynamiek kan beïnvloeden, en ook on…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (83 ervaringen)

ICM Coachingsopleiding - deeltijd

Een superfijne van manier van leren. Lezen en video's kijken in je eigen tijd. Oefenen, leren en inzichten delen met een vast groep cursisten. Ik heb diverse coachingopleidingen vooraf onderzocht (proefdagen). ICM sprong er echt uit. De trainers zijn professionale coaches met trainersvaardigheden en met verstand van hun vak. Ik heb veel over mezelf en het coachingvak geleerd.

"Een superfijne van manier van leren. Lezen en video's kijken in je eigen tijd. Oefenen, leren en inzichten delen met een vast groep cursiste…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (145 ervaringen)

Zakelijk Engels - deeltijd

Erg inspirerende en kwalitatieve cursus. De groep bestond uit 7 personen wat perfect was. Aan het begin van de cursus werd gekeken welke leerdoelen elk individu heeft en werd het programma hier zodanig op aangestuurd. De afwisseling van 'droge stof' met interactieve opdrachten en het enthousiasme van Alison, zorgden ervoor dat de dagen voorbij vlogen. Ik had hier graag een vervolgcursus van gezien.

"Erg inspirerende en kwalitatieve cursus. De groep bestond uit 7 personen wat perfect was. Aan het begin van de cursus werd gekeken welke lee…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.607,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9,3 (15 ervaringen)

ICM Coachingsopleiding - deeltijd

Ilonka de Jong

Soenia ademt uit wat je als cursist wil weten. Met flair, humor en veel vakkennis zet ze je aan het werk. Zo wil ik het ook doen in mijn eigen praktijk, met een eigen saus. Op innemende wijze word je aangeproken op je leervermogen, je kan niet anders dan meegaan met de flow. Ze maakt gebruik van wat jij individueel en als onderdeel van de groep meeneemt. Precies waar coaching op geent is. Samen met het lespakket, de opbouw en de E- learning een heel goede springplank om het werkveld verder te verkennen.

"Soenia ademt uit wat je als cursist wil weten. Met flair, humor en veel vakkennis zet ze je aan het werk. Zo wil ik het ook doen in mijn eig…" -

Lees volledige ervaring

€ 3.970checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 9 (145 ervaringen)

Praktisch Leidinggeven - deeltijd

Larissa de Bruyn

Het was een erg leerzame cursus, de trainer die wij hadden was ook erg inspirerend en wist op de moeilijkste situaties wel een antwoord. Ik heb er echt onwijs veel van geleerd, je krijgt zowel theorie mee en je kan ook in de lessen oefenen door middel van rollenspellen.

"Het was een erg leerzame cursus, de trainer die wij hadden was ook erg inspirerend en wist op de moeilijkste situaties wel een antwoord. Ik …" -

Lees volledige ervaring

€ 1.707,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,8 (73 ervaringen)

Vitaal en Mindful werken - deeltijd

Veel geleerd op drie intensieve opeenvolgende woensdagen, met als belangrijke onderdelen opnieuw vinden van je kernwaarden, je energiebalans onder de loep nemen, leren meer ervaren en ontspannen en goede keuzes maken. Mooie locatie, hele goede trainer. Tip: spreid de trainingsdagen, bijvoorbeeld steeds een of twee weken ertussen.

"Veel geleerd op drie intensieve opeenvolgende woensdagen, met als belangrijke onderdelen opnieuw vinden van je kernwaarden, je energiebalans…" -

Lees volledige ervaring

€ 1.507,50checkDeze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen bijkomende kosten. | star 8,9 (12 ervaringen)

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Leerproducten

Beantwoorde vragen

ICM Opleidingen & trainingen heeft 18 vragen beantwoord.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 36.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.

Keurmerken

Not for humans